Atmaca: "Seçim Saadet'le bitecek" (ÖZEL HABER)

Atmaca: "Seçim Saadet'le bitecek" (ÖZEL HABER)

Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, merkezi ittifakların yerel seçimde karşılık bulmadığını vurgularken, bütün il ve ilçelerde kendi adaylarıyla yarışa girdiklerini söyledi. Adaylık götürdükleri isimlerin bazılarının korktuğunu söyleyen Atmaca, seçimde sürprizlerin yaşanacağını söyledi.

2019.02.08 09:57 - Son Güncellenme: 2019.02.08 10:02 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Atmaca: "Seçim Saadet'le bitecek" (ÖZEL HABER)

Bursada Bugün TV'de deneyimli gazeteci Aysın Komitgan'ın sunduğu 'Politik' programının konuğu Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca oldu. Kentsel dönüşümde amacın nefes alacak alanlar oluşturmak olduğunu kaydeden Atmaca, " Sıkıntılı yapılar hala duruyor. Bursa'da çökmesi muhtemel binaları Yıldırım ve Nilüfer'de tespit etmiştik. Hükümetin bakış açısı problemi var. Kentsel dönüşüm kanunumuz yok. Hiçbir amaca da hizmet edemiyor" dedi.

İTTİFAKA GİRMEYECEKLER

Saadet Partisi'nin çalışmalarına devam ettiğini açıklayan Atmaca, "Oluşan ortam bize fayda sağladı. Yerel seçimlerde kurulan merkezi ittifaklar halkta karşılık bulmadı. Yerelde her il farklıdır. Dolayısıyla ittifakta istemediğin bir partiye oy vermek zorunda kalabiliyorsunuz. Biz de bu yüzden tek başımıza çıktık. Dik duruşumuzu devam ettirme adına olumlu tepkiler almaya başladık. İki kutup vardı üçüncüsü yok diyorlardı ama bize teveccüh arttı. Hiçbir partiyle ittifaka girmeyeceğiz. Bütün il ve ilçelerde kendi adaylarını çıkartabilen başka da parti yok" diye konuştu.

SEÇİMDE SÜRPRİZLER OLACAK

Bursa'da 6 ilçe ve büyükşehir adaylarının henüz belirlenmediğini vurgulayan Mehmet Atmaca, "Sürpriz adaylarla çıkmayı hedefledik. Kutuplaşmaya karşı bir adım gördük. Saadet Partisi'ne karşı rijit duruşu kırmak istedik. Adaylık götürdüğümüz isimlerden illegal bir müdahaleyle karşılaşma riskine karşı korkanlar oldu. Dengeyi bozarsak, hesabı bizden sorulur korkusu oldu. Birileri kazansın diye çalışmıyoruz. Seçimde illegal müdahale olmazsa sürpriz olacak. Seçim sonunda Saadet olacak" dedi. 

YENİDEN GÖKHAN GERÇEK

Başkan adayları hakkında değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Bursa İl Başkanı, "Osmangazi'de yoğun toplumsal baskının ardından yeniden Gökhan Gerçek'i aday gösterdik. Bu seçimde 'dürüst başkan, dürüst yönetim' temel vurgusunu yapıyoruz. İnegöl'de güçlü bir teşkilatımız var. Oradaki vatandaşlarımız milli görüş kokusu aldığı için AK Parti'ye destek veriyordu. İnegöl'den umutluyuz. Orada ilçe başkanımız Hasan Eroğlu'nu aday gösterdik. Gürsu'da çalışma sürüyor" diye konuştu.

BORÇ VERMEYİ ÖNERDİK

Bu seçimde dengeleri değiştirecekleri yönünde bir kanaat oluştuğunu söyleyen Mehmet Atmaca, "Biz denge bozma tarafında değiliz. Genel seçimlerdeki ittifak insanların kafasını karıştırdı. AK Parti'nin en çok korkması gereken parti Saadet'tir. Meclis üyeliklerimizi de önümüzdeki hafta belirleyeceğiz. Cepsiz ceketler ve maskotlar büyük etki oluşturdu. Gönül belediyeciliğini biz 1994'te ortaya koyduk. Borç bırakmadık hatta Konya Belediyesi olarak o dönemde hükümete borç vermeyi önerdik" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.02.08 09:57 - Son Güncellenme: 2019.02.08 10:02 - HABER MERKEZİ
A