Atık malzemeden yaptığı bebeklerle çocukları sevindiriyor

Atık malzemeden yaptığı bebeklerle çocukları sevindiriyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, evinin bir odasını atölyeye çeviren Ayşen Altınyazar, atık malzemeleri oyuncak bebeğe dönüştürüyor.

2018.12.04 15:12 - Son Güncellenme: 2018.12.04 15:13 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Atık malzemeden yaptığı bebeklerle çocukları sevindiriyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, evinin bir odasını atölyeye çeviren Ayşen Altınyazar, atık malzemelerden oyuncak bebekler yaparak bunları çocuklara hediye ediyor.

Evinin bir odasını atölyeye dönüştüren 42 yaşındaki Altınyazar, çöpe atılan eski tül perde, kumaş ve karton gibi atık malzemelerden oyuncak bebekler yapıyor. Altınyazar, bebeklerin yanı sıra kumaş ve kartondan minyatür evler ve odalar ile eşyalar da hazırlıyor.

Altınyazar, yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri kendi oyuncak bebeklerini yaptığını söyledi. 

"Atık malzemeleri değerlendiriyorum"

Altınyazar, son dönemde atık malzemeleri kullanmaya özen gösterdiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Hayal gücüm geliştikçe gelin bebekler yapmaya başladım. Bunun için atık malzemeleri değerlendiriyorum. Perdecilerin çöpe atacağı tülleri, kumaşları, eski gelinlikleri ve kartonları kullanıyorum. Birçok ailede hediye oyuncaklarım var. Artık telefon rehberlerine beni 'bebekçi abla' diye kaydediyorlar. Çocuklar oyuncak bebek hediye ettiğim için beni çok seviyor. Atölyemi gören kadınlar 'biz de öğrensek' diyorlar. Bu çok maliyetli bir iş değil. Çöpe gidecek malzemelerden yapılıyor bu bebekler. Çocuklarımız Çin malı ürünlerle oynamasın, kendimiz imal ettiğimiz bu oyuncak bebeklerle oynasınlar istiyorum. Çünkü, benim kullandığım malzemelerden, ipler, örgüler, bezler ve kartonlardan zarar gelmez. Çok sağlıklı malzemeler."

Gelin arabalarında kullanılıyor

Yaptığı bebeklerin son dönende gelin arabalarında da kullanılmaya başlandığını dile getiren Altınyazar, şöyle konuştu:

"Eskiden gelin arabalarının önünü gelin bebekler süslerdi. Şimdi benim yaptığım bebekler sayesinde ilçede bu tekrar revaçta olmaya başladı. Çiçekçilerden talepler geliyor. Gelinler, aynı gelinlik ve saç modeli olan oyuncak bebek istiyor. Gelinliği ile fotoğraf çektirip bana gönderiyor. Ben de bu taleplere elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum. Almanya ve Norveç gibi ülkelerde yaşayan vatandaşlarımız, ilçeye geldiklerinde benim bebeklerimden alıp götürüyor."

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2018.12.04 15:12 - Son Güncellenme: 2018.12.04 15:13 - HABER MERKEZİ
A