Apple'dan Sidecar isimli yeni özellik

Apple'dan Sidecar isimli yeni özellik

Apple Handoff gibi özelliklerle iOS cihazlarını Mac'lere biraz daha entegre etmek için çalışmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra yeni sızıntılara göre, Apple Sidecar özelliği ile Mac kullanıcılarının iPad'lerini ikincil ekran olarak birleştirmesini sağlayacak!

2019.04.17 15:18 - Son Güncellenme: 2019.04.17 15:19 - Teknoloji
A
Apple'dan Sidecar isimli yeni özellik

Mac ve iPad kullanıcıları için önemli özellik Apple Sidecar!

Apple, cihazlarındaki ekranlarla renk gamı, yenileme hızı, cam ve ekran teknolojisi arasındaki boşluğu en aza indirgemek için laminasyon vb. gibi özelliklerle öne çıkıyordu.

Yeni raporlara göre Apple, Mac kullanıcılarının masaüstünü genişletmek için iPad'lerini ikinci bir ekran olarak kurmalarına olanak tanıyan "Sidecar" isimli yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Bu özelliğin macOS 10.15 sürümü ile kullanıcılara sunulması bekleniyor. Mobil cihaz tarafında ise iOS 13 zorunluluğu olabilir.

Sidecar özelliğini, Mac cihazınız üzerinden kolaylıkla aktif ederek kullanabileceksiniz. Bu özellik kullanıcılara bir çok fayda sağlayacak. Fakat en önemlilerinden birisi, bilgisayarınızda kullandığınız programları iPad kaleminizle de rahatlıkla kullanabileceksiniz.

Detaylar haziran ayındaki WWDC 19 etkinliğinde daha net bir şekilde açıklanacak gibi duruyor ancak bu Sidecar özelliği açısından cevaplanması gereken bazı sorular var. Her şeyden önce kablosuz olup olmayacağı en önemli sorunlardan biri.

Sızıntılara göre kablolu olma ihtimali pek olası görünmüyor. Özellikle de Applecihazları tasarım için kullanan kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlayacak gibi duruyor.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2019.04.17 15:18 - Son Güncellenme: 2019.04.17 15:19 - Kübra Coşar-pasif
A