Apple'dan BDDK kararıyla ilgili açıklama

Apple'dan BDDK kararıyla ilgili açıklama

BDDK'nın 17 Ağustos'tan sonra kredi kartıyla online alışveriş için müşteri onayı aranmasını zorunlu kılan kararı ile ilgili Apple yaptığı açıklamada, "Bankacılık yönetmeliğindeki değişiklik nedeniyle ödeme yönteminizin etkinleştirilmesi gerekli" dedi.

2017.08.11 16:29 - Son Güncellenme: 2017.08.11 16:29 - Ekonomi
A
Apple'dan BDDK kararıyla ilgili açıklama

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kararıyla 17 Ağustos'tan sonra kredikartıyla online alışveriş için müşteri onayı aranacak. Apple da bu kapsamda müşterilerine e-posta bildiriminde bulundu.

Apple'dan müşterilere gönderilen mailde, BDDK kararının dolandırıcılıktan koruma amaçlı olduğu vurgulanarak, "18 Ağustos 2017 saat 00.01 itibarıyla tüm kullanıcıların kredi ve banka kartlarını internetten yapacakları işlemlerde kullanabilmek için bankalarıyla irtibata geçerek gerekli onayları vermeleri gerekecek. " denildi.

Apple, söz konusu mailde "İleride tekrar satın alma işlemi yapmak isterseniz bankanızla irtibata geçerek kartınızın internet işlemlerinde kullanılmasına onay vermenizi tavsiye ederiz. " ifadesine de yer verdi. 

"YÖNETMELİK DEĞİŞTİ"

Apple'da kayıtlı kredi kartı internet işlemine açık olmayan müşterilere gönderilen e-postada, "Bankacılık yönetmeliğindeki değişiklik nedeniyle ödeme yönteminizin etkinleştirilmesi gerekli" başlığını kullandı.

Daha önce, Apple'ın mağazalarındaki bazı fiyat etiketlerinin altında "Nakit ödemede yüzde 4 indirim" ilanı tepki görmüş, bankalar şirketi uyarmıştı.

Kredi kartı sahiplerinin 17 Ağustos'tan sonra online alışveriş yapmaya devam edebilmesi için bankaya onay bildirimi yapması gerekiyor.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2017.08.11 16:29 - Son Güncellenme: 2017.08.11 16:29 - Gülcan Tekin
A