Apple, Çin malı hafıza çipleri kullanacak

Apple, Çin malı hafıza çipleri kullanacak

Teknoloji dünyasının üretim odağının Çin olduğunu söylesek sanırım pek de yanılmış olmayız. Çinli üreticiler, üst seviye bir akıllı telefon üretmek için lazım bütün parçaları üretme kapasitesine sahip. Tek bir parça hariç. Evet, bellek çiplerinden bahsediyoruz. Fakat bu durum Apple'ın girişimleri ile değişmek üzerek. Keza Apple, bellek yongaları üretmesi için Yangtze Memory isimli şirkete önemli yatırımlar yapmaya hazırlanıyor.

2018.02.15 18:21 - Son Güncellenme: 2018.02.15 18:21 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Apple, Çin malı hafıza çipleri kullanacak

Apple, fiyat düşürmek istiyor

Hali hazırda Apple iPhone modellerinde kullandığı NAND flaş yongalarını Toshiba, WD, SK Hynix ve Samsung gibi firmalardan satın alıyor. Genel olarak bir iPhone modelinin maliyet tablosunu göz önüne aldığımızda, NAND flaş yongasının da üst sıralarda yer aldığını söyleyebiliriz. Maliyeti azaltmak isteyen Cupertino merkezli şirket, bu alanda kendisine yeni bir iş ortaya yaratmayı planlıyor.

Tabi ki bu kısa süre içerisinde gerçekleşebilecek bir şey değil. Keza Yangztze Memory'nin 2020 yılından önce Apple'ın taleplerini karşılayabilecek kapasiteye ulaşması beklenmiyor. Hali hazırda 200 milyon GB'lık pazarın yüzde 15'ini Apple kullanıyor. Yani Amerikalı şirketin NAND flaş yongası pazarının en büyük müşterisi olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İkili arasında yapılacak olan anlaşma sonrasında, Apple'ın Çinli şirkete önemli miktarda yatırım yapması da söz konusu. Böylece Yangztze Memory üretim kapasitesini arttırırken, Apple'da NAND flaş yongalarını daha ucuza anlayacak. Basit bir "Win-Win" denklemi.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.02.15 18:21 - Son Güncellenme: 2018.02.15 18:21 - HABER MERKEZİ
A