Apple AirPods 2 tasarımında değişiklik

Apple AirPods 2 tasarımında değişiklik

2016 yılının son günlerinde satışa sunulan Apple AirPods ile Apple da kablosuz kulaklık dünyasına giriş yapmıştı. Bu model markanın ilk kablosuz kulaklığı olsa da piyasadaki ilk kablosuz kulaklık değildi. Daha öncesinde de benzer modelleri satın alma şansına sahiptiniz. Ancak Apple cihazlarla uyumluluk ve Apple'ın EarPods'larda yakaladığı tasarımı sunması açısından oldukça dikkat çekti.

2018.11.06 08:52 - Son Güncellenme: 2018.11.06 08:53 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Apple AirPods 2 tasarımında değişiklik

Her ne kadar bu kulaklıklar, diğerlerine göre özgürlük anlamında daha ergonomik olsalar da spor için uygun oldukları söylenemez. Özellikle yoğun tempolu aktiviteler sırasında yandan sarkması ve kulağa tam oturmamasınedeniyle düşmesi an meselesi. Ancak Apple'ın geçtiğimiz süreçte aldığı patentler, cihazın artık egzersiz odaklı bir hale gelebileceği konusunda bizlere fikir sundu. Bunun sonucunda da gerekli tasarım değişiklikleri yapılabilir.

Yeni patent, cihazın sağlık özellikleri ve gürültü önleme konularında adımlar atacağı konusunda bizlere fikir sunmuş oluyor. Markaların aldığı ticari patentler, genelde markanın modele ilişkin planlarını doğru bir şekilde yansıtır. AirPods'lar önceki dosya kayıtlarında 'ses kaydı ve çoğaltma aparatı' olarak geçiyordu. Şimdi ise bunlara 'fitness, egzersiz, sağlık ve sağlık sensörleri' ekleniyor. Bu patentin başvurusunda ayrıca kalp ritmi, yakılan kalori ve vücut hareketinin izlenmesi için gerekli sensörlerin mekanizması da belirtilmiş durumda.

Bu özellikler aslında kablosuz kulaklıklar için yeni değil. Samsung'un Gear Icon Xmodeli kalp ritmi ölçümü ve egzersiz takibi gibi işlemleri yapabilme özelliğine sahipti. Ancak Apple kullanıcıları için bu yeni patent, spor meraklıları için heyecan verici olabilir.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.11.06 08:52 - Son Güncellenme: 2018.11.06 08:53 - HABER MERKEZİ
A