Antalya'daki kuduz vakası kontrol altına alındı

Antalya'daki kuduz vakası kontrol altına alındı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Antalya'da bir mahallede 20 gün önce yaşanan kuduz vakasıyla ilgili önleyici tedbirlerin alındığını, endişe edilecek bir durumun olmadığını kaydetti.

2018.09.04 13:40 - Son Güncellenme: 2018.09.04 13:40 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Antalya'daki kuduz vakası kontrol altına alındı

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bir kişinin köpek ısırılması sonucu hastaneye kaldırılması ve ardından kuduz şüphesinin ortaya çıkmasıyla 7 mahallede önleyici tedbirler alınmıştı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri yapılan işlemin rutin olduğuna dikkat çekerek, "Daha önce de çıkan kuduz vakalarında yaptığımız karantinalar vardı. Normalde bizim ekstradan yaptığımız bir şey yoktu. Evet bir kuduz vakası vardı. Bir kişide. Salgın da değil, bizim sadece yapmış olduğumuz rutin bir çalışma. Sahipli, sahipsiz biz tüm hayvanlara rutin aşılarını zaten yapıyoruz. Yapmış olduğumuz işlemi tekrar ettik, endişe edilecek bir durum yok. Herhangi bir sıkıntı yok" ifadelerine yer verildi. 

7 mahallenin sadece mevzuattan kaynaklandığının belirtildiği açıklamada, "Bir mahallede bir kişide olay var. İkinci bir kişi yok. Olası hastalıklarının önlenmesi yayılmasını önlemeye yönelik önleyici tedbirdir. Kuduz vakası da yaklaşık 20 gün önce oldu. Endişeye mahalle verecek bir durum söz konusu değil" denildi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.09.04 13:40 - Son Güncellenme: 2018.09.04 13:40 - HABER MERKEZİ
A