Annelere çok önemli ikinci gebelik uyarısı  (ÖZEL HABER)

Annelere çok önemli ikinci gebelik uyarısı  (ÖZEL HABER)

İlk gebelikte sezaryen doğum yapan kadınlar bir sonraki doğumunu nasıl yapacağına karar verirken dikkat etmeli. Son yıllarda Türkiye'de sezaryen sonrası ikinci gebelikte normal doğuma yönelme oranı oldukça arttı. Peki normal doğum neden tercih edilmeli? Hangi gebelikler  normal doğum uygundur?

2019.05.24 09:36 - Son Güncellenme: 2019.05.24 10:06 - Bursa Bölge
A
Annelere çok önemli ikinci gebelik uyarısı  (ÖZEL HABER)
04:53 Annelere çok önemli ikinci gebelik uyarısı  (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Annelere çok önemli ikinci gebelik uyarısı (ÖZEL HABER)

BURCU SEKMEN- SEFA BALABAN/ BURSADABUGUN

Sezaryen sayısı arttıkça gebelikte plasenta ve bebeğin eşi ile ilgili anormal durumlar artabiliyor. Hatta bu durumlar anne ölümü gibi riskler oluşturabiliyor. Uzmanlar da sezaryen sayısını  azaltmak için vajinal (normal) doğumu destekliyor. Normal doğumda hem annenin hastanede kalış süresinin hem de enfeksiyon süresinin daha az olduğunu belirten Özel Esentepe Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Rampia Nizam, "Normal doğumun en büyük riski rahim yırtılmasıdır. Bu da binde 4-5 görülen bir durumdur ve sık yapılan kontrollerle ihtimaller en aza indirgenmiştir. Özel Esentepe Hastanesi olarak sezaryen sonrası normal doğumu destekleyen bir altyapıya sahibiz ve 24 saat ameliyat imkanımız var" diye konuştu.

Her anne için sezaryen sonrası normal doğum yapılamayacağının da altını çizen Op.Dr.Rampia Nizam; çatı darlığı ve miyom ameliyatı gibi durumlarda normal doğumun tercih edilmediğini kaydetti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.05.24 09:36 - Son Güncellenme: 2019.05.24 10:06 - Cemile Köseoğulları
A