Ankara'daki çocuk köleler kurtarıldı

Ankara'daki çocuk köleler kurtarıldı

Ankara'da "masaj salonlarının çocuk köleleri" haberinin ardından polis harekete geçti, 20'ye yakın adrese baskın yapıldı. Buralarda çalıştırılan 18 yaşından küçük mağdur çocuklar kurtarıldı.

2016.10.25 07:31 - Son Güncellenme: 2016.10.25 07:31 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Ankara'daki çocuk köleler kurtarıldı

Ankara'da lise 3'üncü sınıf öğrencisi E.Ç., 17 Ağustos 2016 tarihinde kaybolmuştu. Anne Y.A., 70 gün sonra kızının izine masaj salonunda ulaşmış ve kızını bu bataklıktan kurtarmıştı. E.Ç., savcılıktaki ifadesinde yaşadıklarını şöyle anlatmıştı: "14-18 yaşlarında kız ve erkek çocuklarına fuhuş yaptırılıyordu. Bu yerlerde sadece çocuklar çalıştırılıyor, çocuklar 19 yaşına geldiğinde ise masaj salonundan atılıyordu. Gece küçük kız çocuklarının çığlıklarını duyuyordum, ağlamalarını duyuyordum. 'Yapacaksınız öldürürüm' diyerek tehdit ediliyorlardı..."

E.Ç., masaj salonlarının adresleri ile masaj salonlarını işletmeciler ve çocuklarauyuşturucu verip fuhuşa zorlayanların isimlerini de ifadesinde paylaştı.

AĞLAYARAK TEŞHİS ETTİ

Ankara Emniyeti Asayiş Şube ekipleri önceki gün harekete geçti. Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin 20'ye yakın adrese yaptığı eşzamanlı baskında 19'u kadın 43 kişi gözaltına alındı. Buralarda çalıştırılan 18 yaşından küçük mağdur çocuklar da kurtarılarak ailelerine teslim edildi. Mağdur E.Ç., annesi Y.A. ile emniyete çağrılarak şüphelileri teşhis etmeleri istendi. Anne Y.A. emniyetteki teşhis anını Hürriyet'e şöyle anlattı: "Gözaltına alınan 40'ı aşkın kişi vardı. Kadın ve erkekler ayrı ayrı getirilerek cam arkasından kızımın teşhis etmesini istediler. Kızım, 9 şüpheliyi gözyaşları içinde teşhis etti. Çocuklara bu kötülükleri yaşatanların yaklanmasıyla bir nebze olsun acımızı dindi. Başka çocukların da kurtarılması bizi sevindirdi."

BAKANLIK DA HAREKETE GEÇTİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da olaydan sonra harekete geçti. Mağdur çocuklara ve ailelerine ulaşan bakanlık, sosyal ve psikolojik destek sağlamak için çalışma başlattı. Asayiş şube yetkilileri de gözaltındaki 43 kişinin sorgularından sonra adliyeye sevkedilceğini kaydettiler.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2016.10.25 07:31 - Son Güncellenme: 2016.10.25 07:31 - HABER MERKEZİ
A