Ankara'da vatandaşlar farklı noktalarda toplandı

Ankara'da vatandaşlar farklı noktalarda toplandı

15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasının yıldönümü nedeniyle binlerce vatandaş, şehitleri anmak ve yapılacak etkinliklere katılmak için, Ankara'da farklı noktalarda toplandı.

2017.07.15 22:29 - Son Güncellenme: 2017.07.15 22:29 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Ankara'da vatandaşlar farklı noktalarda toplandı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma törenleri kapsamında Ankara'da gün içerisinde birçok yol trafiğe kapatıldı. Vatandaşlar, akşam saatlerinde ellerinde Türk bayraklarıyla Kızılay ve Ulus meydanı, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde toplanmaya başladı. Farklı noktalarda yapılan etkinlikler nedeniyle Ankara genelinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kızılay Meydanı'na giriş noktalarına X-Ray cihazları yerleştirilerek, alana girenler didik didik arandı. Metro çıkışlarına da güvenlik koridorları kurularak metrodan çıkan herkes arandı. 

ANKARA İL EMNİYET MÜDÜRÜ KARAASLAN'DAN TELSİZ MESAJI

Etkinler nedeniyle alınan güvenlik önlemlerini denetleyen Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan telsizden bir mesaj yayınladı. Mesajında darbe gecesi verdiği, "Personelimiz, binalarımızı koruyacak. Başta Müdüriyet binamız olmak üzere, binalarımıza girmek isteyen yabancı unsurlarla, gerekiyorsa silahlı çatışmaya girecek, imha edecek, kimse teslim olmayacak. Bizim unsurlarımıza ateş eden kim olursa olsun, üniformalı filan bakılmayacak, asker masker denilmeyecek, misliyle karşılık verilecek" emri hatırlatan Karaaslan'ın mesajı şöyle: "Tam bir yıl önce bu saatte sizlere bu emri verdim. Emri hayata geçirerek anlamlandırıp kahramanlığa dönüştüren sizler oldunuz. Kahramanlığınız milletimizin kahramanlığının, ateşleyicisi oldu. Sizin gibi fedakar ve cesur arkadaşlarımla bir yıl önceki tarihi anı birlikte yaşadığım için iftihar ediyorum ve gurur duyuyorum. Bir yıl önceki kahramanlığınız milletimizin ve devletimizin geleceğe, güvenle bakmasının teminatı olmuştur. Bu vesileyle şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yaralanarak ve ya yaralanmasa da yürekten mücadele ederek gazi olan her birinize ayrı ayrı tebrik ediyor, alınlarınızdan öpüyorum. Allah yardımcınız olsun"  

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.07.15 22:29 - Son Güncellenme: 2017.07.15 22:29 - HABER MERKEZİ
A