Android Go için yeni özellik

Android Go için yeni özellik

Android Go, bildiğimiz Android'in basitleştirilmiş hali olarak özetlenebilir. Bu basitleştirilmiş işletim sistemi sayesinde çok daha uygun fiyatlı telefonlarda yeni Android sürümlerini kullanmak mümkün olacak.

2018.08.29 15:16 - Son Güncellenme: 2018.08.29 15:18 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
Android Go için yeni özellik

Google bu şekilde internet altyapısı yetersiz ve yüksek fiyatlı telefonların talep göremediği pazarlarda da Android  kullanımını yaygınlaştırmak istiyor. Go ile çalışabilen birçok telefon piyasaya çıkmaya başladı bile. Henüz yeni yeni ilk adımlarını atan işletim sistemi, şimdi de ilginç bir güncellemeyle gündemde.

Temel anlamda Android Go için gelmiş bir güncelleme olmasa da, Google Gotabii ki tün Android Go cihazlarında kaldırılamayan temel uygulamalardan biri.

Google Go'ya gelen güncelleme ise, uygulamanın kullanıcının aradığı sonuçları sesli olarak okuyabilmesini sağlıyor.

Google Go, bu güncellemeyle  28  dilde okuma yapabilecek. İstediğiniz metinleri sizin için okuyan uygulama, Google'ın yapay zeka geliştirmelerinin bir uzantısı. 

Aslında bu geliştirmenin arkasında geçen yıl Wall Street Journal'da yayınlanan bir rapor var denilebilir. Rapora göre gelişmekte olan ülkelerde yaşayanlarınİnternet aramalarını sesli yaptığı ve arama sonuçlarını sesli okuma gibi  alışkanlıkları olduğunu ortaya çıkarmıştı. Google'da muhtemelen bu araştırmaya dayanarak böyle bir özellik getirmiş olabilir.

Aslında bu erişilebilirlik özellikleri Android'de de açılabilen bir özellik. Muhtemelen Google bu var olan özelliği Android Go için optimize etti. Ancak burada yapay zekanın katkısı da olduğu düşünüldüğünde daha farklı özellikler de karşımıza çıkacaktır.

Tabii ki arama sonuçları ya da metinleri sizin için okuyan bir uygulama sadece görme engelli vatandaşlar için geliştirilen bir özellik değil.

Google resmi bir açıklama yapmasa da şu an için gelişmekte olan ülkeler için geliştirilen bu okuma özelliği muhtemelen Google'ın web ve Android arama motorlarına da eklenecek. Yapay zekanın ise burada nasıl bir rol üstlendiği bilinmiyor.

Tahminler kullanıcılardan gelen yorumlar ve beğeniler üzerinden yapay zekanın uygulamanın okuma performansını iyileştireceği yönünde.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.08.29 15:16 - Son Güncellenme: 2018.08.29 15:18 - HABER MERKEZİ
A