Amsterdam'da uçuşlar durduruldu!

Amsterdam'da uçuşlar durduruldu!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'nda bütün uçuşlar durduruldu.Hava trafik kontrol sistemlerinde yaşanan teknik sorun giderildi.

2018.08.15 14:48 - Son Güncellenme: 2018.08.15 16:28 - Dünya
A
Amsterdam'da uçuşlar durduruldu!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'nda bütün uçuşlar durduruldu.

Amsterdam Schiphol Havalimanı nakliye merkezindeki hava trafik kontrol sistemlerinde yaşanan teknik sorun giderildi. Schiphol Havaalanı yetkililerinin Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Hava Trafik Kontrolündeki sorun giderildi. Havalimanımızdaki durumun normal hale gelebilmesi biraz zaman alacaktır. Bu nedenle lütfen mevcut uçuş bilgilerinizi sitemizden ya da uçuş uygulamamızdan kontrol edin" ifadeleri yer aldı. 

Hollanda Schiphol Havaalanında, sistemsel bir sorun nedeniyle kırmızı alarm verilerek tüm iniş ve kalkışlar askıya alınmıştı. Hollanda Hava Trafik Kontrolü, olayın pilotlar ve hava trafik kontrolörleri arasındaki teknik sorunların bir sonucu olduğunu belirterek, Hollanda'nın hava sahasındaki tüm uçuşların güvenli bir şekilde iniş yapmasına olanak sağlayan yedek iletişim sisteminin eklendiğini söyledi. Gelen uçuşların şu anda Hollanda hava sahasına kabul edilmediği belirtildi. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.15 14:48 - Son Güncellenme: 2018.08.15 16:28 - Ali Yaşar
A