Amatör futbolda haksız rekabet(ÖZEL HABER)

Amatör futbolda haksız rekabet(ÖZEL HABER)

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Selim Yolgeçen, belediye takımlarının da yarışın içine dahil olması nedeniyle haksız bir rekabetin yaşandığını aktardı. Ahlaklı bir neslin yetişmesi için amatör futbolun önemli olduğunu söyleyen Yolgeçen, "Para girince iş bozuldu" dedi.

2019.02.08 10:51 - Son Güncellenme: 2019.02.08 10:52 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Amatör futbolda haksız rekabet(ÖZEL HABER)

HABERMERKEZİ/BURSADABUGÜN

Bursada Bugün TV'de Mehmet Ali Ekmekçi'nin sunduğu Amatör Dünyası programının bu haftaki konuğu Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Selim Yolgeçen oldu. Geçmiş dönemde futbol oynadığını ardından çeşitli kulüplerde genel başkanlık, ikinci başkanlık ve başkanlık görevlerinde bulunduğunu söyledi.  Yolgeçen, amatör sporlarda önemli sorunlar yaşandığını belirtti.

HAKSIZ REKABET VAR

Amatör kulüplerin ekonomik anlamda çok zorlandığını söyleyeni Yolgeçen, " Belediyelerin de durumu ortada. Bizlerin altyapıya daha fazla eğilmemiz lazım. Başta BASKF olarak bizlerin elini taşın altına koyması gerekiyor. Ardından kulüplerimizi de bu yönde yönlendirmemiz gerekiyor. Belediyeler haricinde başka bir finansman kaynağı yok. İşler el yordamıyla yürüyor. Bazı kulüpler kendi mahallelerine yapılan halı sahalar sayesinde bir gelir elde ediyor. Ancak haksız rekabet de var, altyapıdan yetiştirdiğiniz bir futbolcu, yılsonunda elinizden gidebiliyor" ifadelerini kullandı.

PARA GİRİNCE İŞ BOZULDU

Amatörün içinde sürekli olduğunu vurgulayan Yolgeçen,  "Ahlaklı bir neslin yetişmesi için amatör kulüplerinin artması gerekiyor. Ancak bir dezavantajımız var. Bizler amatörü, profesyonelleştiriyoruz. Amatör futbolun içine maddiyat girince, başka bir platform oluştu. Amatör dünyanın amatör kalması lazım. Altyapıdan yetişen oyuncular da öncelikli olarak maddiyatı düşünmeye başladı. Amatörde işin içine para girince sorunlar da çoğalıyor" dedi.

ÜST LİGDE TAKIMIMIZ YOK

İlçe takımlarının 3'ncü lige çıkması gerektiğini belirten Selim Yolgeçen, "Muradımız en az 1 takımımızın profesyonel lige adım atmasıdır. Eskiden çok takımımız vardı. Maddiyat işin içine girince, İstanbul ve Akdeniz'de oteller zincirinin kurduğu takımlarla mücadele çok zorlaştı. Yıldırım Belediyespor, Zaferspor, Gülbahçespor ve Orhangazispor gibi takımlarımız mutlaka üst seviyede mücadele etmeli. Yeşil Bursa ve Kestel Belediyespor da çekildi. Altyapımızdan yetişen çocuklarımız Bursa'da kalamıyor ve diğer illeri tercih etmeye başladı. Babalar da elleriyle götürüp çocukları futbolcu yapmak için mücadele ediyor. Bursa çok büyük bir futbolcu fabrikası" diye konuştu.

 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2019.02.08 10:51 - Son Güncellenme: 2019.02.08 10:52 - HABER MERKEZİ
A