Altepe'den Bursalılara teşekkür

Altepe'den Bursalılara teşekkür

Bursa, 15 Temmuz'un yıldönümünde yine meydanlardaydı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, milli iradeye ve demokrasiye karşı yapılan hain saldırıya direnişin yıldönümünde meydanları dolduran Bursalılara teşekkür etti.

2017.07.16 13:10 - Son Güncellenme: 2017.07.16 13:11 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Altepe'den Bursalılara teşekkür
02:23 Bursa'da nöbet başladı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da nöbet başladı

Geçen yıl darbe girişiminde kahramanlık destanı yazan Türk Milleti, 15 Temmuz'un yıldönümünde yine meydanlara çıkarak demokrasi nöbeti tuttu, birlik ve beraberlik örneği sergiledi. 15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen hain darbe girişiminin 1. yılında Bursa'da gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programında Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen Bursalılar, sabahın ilk ışıklarına dek nöbet tuttu. Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe ile AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Bursa Kent Konseyi gönüllüleri, oda, borsa, sivil toplum kuruluşu, siyasi parti ve sendika temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran binlerce vatandaş, meydanda kurulan sahnede usta sanatçıların konserlerini ve ilahi dinletilerini izledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarını da barkovizyon aracılığıyla takip eden Bursalılar, sabaha kadar gururla nöbet tuttu, ülkesine sahip çıktığını gösterdi.

Başkanlardan teşekkür

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda sabaha kadar nöbette kalan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tutan vatandaşlarla sohbet edip bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 15 Temmuz'dan 1 yıl sonra 15 Temmuz'un yine aynı ruhla yaşandığını söyleyerek, "Akşam saatlerinde başlayan Bayrak ve Demokrasi Yürüyüşü ile birlikte Bursa'da onbinlerce insan 15 Temmuz gecesini yeniden yaşadı. 15 Temmuz'da yaşadığımız halkımızın kutlu direnişi, bunun sonucunda halkımızın kazandığı büyük mücadele ve zafer bayramına dönüşen bu güzel gece de anlamına uygun şekilde yaşandı" dedi.

Sabah ezanlarının okunmasına rağmen hala vatandaşların meydanı terketmediğine değinen Başkan Altepe, "15 Temmuz'dan 1 yıl sonra yine 15 Temmuz heyecanını en güzel şekilde yaşadık. Meydanları dolduran onbinler, yüzbinlerle birlikte sabah aydınlanana kadar güzel mesajlar verildi. Dostlara moral verildi. Türk Milleti'nin birliğini, beraberliğini ve yek vücut olduğunu gördüler. Amacımız, birlik ve beraberliğimiz bozmadan büyük ülkeyi inşa etmektir. Bugünlerden ders alarak geleceğe hep birlikte yürüyeceğiz. Bu konuda katkı sağlayan tüm Bursalı hemşehrilerimize şükranlarımız sunuyorum" diye konuştu.

Başkan Altepe ile birlikte meydanda vatandaşların 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da 15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişiminin milletin iradesiyle püskürtüldüğünü ifade ederek, "Bugün 15 Temmuz'un yıldönümünde, tüm Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da değişik faaliyetlerle 15 Temmuz'u andık. Unutulmasın istiyoruz. Unutulmasın ki, bir daha böyle bir şeyle karşılaşmayalım. Bu coşku dolu gece sabaha kadar sürdü. Vatandaşlarımız Bursa'da 'Demokrasi Meydanı'nda birlik içinde tüm dünyaya mesajı verdi. Bizler bir ve birlik içerisinde olduğumuz sürece bu ülkeye kast etmek isteyenler, bu ülkenin dirliğini bozmak isteyenler bunda başarılı olmayacaklardır. Bundan dolayı öncelikle Bursalılara çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu millet bir daha böyle bir durumla karşılaşmaz. Böyle bir şey olmuş olsa da millet gereken dersi verecektir. Çanakkale Destanı gibi bir 15 Temmuz Destanı da bu şekilde dünyaya gösterilmiş oldu. Bu vesileyle Demokrasi Bayramı kutlu olsun diyorum" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.07.16 13:10 - Son Güncellenme: 2017.07.16 13:11 - HABER MERKEZİ
A