Almanya'dan Brexit açıklaması: Memnuniyetle karşılıyoruz

Almanya'dan Brexit açıklaması: Memnuniyetle karşılıyoruz

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, İngiliz Parlamentosunun İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) düzensiz ayrılmayacağı yönündeki kararını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

2019.03.15 18:52 - Son Güncellenme: 2019.03.15 18:52 - Dünya
A
Almanya'dan Brexit açıklaması: Memnuniyetle karşılıyoruz

SeibertBerlin'de düzenlenen basın toplantısında, Almanya'nın her  zaman düzensiz Brexit'in  kimsenin çıkarına olamayacağını dile getirdiğini  anımsattı.

"İngiliz Parlamentosunun İngiltere'nin AB'den düzensiz ayrılmayacağına  ilişkin kararını memnuniyetle karşılıyoruz." diyen Seibert, bundan sonra ne  olacağına ilişkin önerinin İngiltere'den gelmesi gerektiğini ifade etti.

Seibert, Brexit tarihinin ertelenmesine ilişkin bir soruya "Ertelenme  için ön koşul İngiltere'nin bunu istemesi. Resmi olarak İngiltere AB'ye  henüz  bir başvuru yapmadı. AB'deki 27 ülkenin de olası ertelenmeyle ilgili karar alması  gerekiyor." şeklinde konuştu.

Kısa bir süre önce Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Paris'te Fransa  Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmeden sonra "İngiltere daha fazla  zamana ihtiyaç duyarsa bundan çekinmeyiz." açıklaması yaptığını anımsatan  Seibert, Brüksel'de gelecek hafta düzenlenecek AB Liderler Zirvesi'nde  Brexit'in  yoğun şekilde ele alınacağını kaydetti.

İngiltere'nin, AB'den 29 Mart'ta ayrılması öngörülüyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.03.15 18:52 - Son Güncellenme: 2019.03.15 18:52 - Yasin Yüksel
A