Alman yetkiliden Türkiye'de tatil çağrısı

Alman yetkiliden Türkiye'de tatil çağrısı

Alman hükümetinin turizmden sorumlu yetkilisi Thomas Bareiss, turizmin iki ülke arasında köprü kurduğunu belirterek, "Türkiye'de tatil yapmamak için neden yok" dedi.

2018.08.17 22:50 - Son Güncellenme: 2018.08.17 22:51 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Alman yetkiliden Türkiye'de tatil çağrısı

Almanya Federal Hükümeti'nin Ekonomi Bakanlığı'na bağlı turizmden sorumlu yetkilisi Thomas Bareiss, Türkiye'deki 'krizin' Almanları Türkiye'de tatil yapmaktan alıkoymaması gerektiğini belirtti. Türkiye'de 'tatil yapmamak için bir neden göremediğini' belirten CDU'lu siyasetçi, turizmin iki ülke arasında köprü kurduğunu ifade etti.

DW Türkçe'nin haberine göre Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine konuşan Thomas Bareiss, "Bana göre Türkiye'de tatil yapmamak için hiçbir gerekçe bulunmuyor" diyerek kısa süre önce kendisinin de Türkiye'de tatil yaptığını belirtti.

'İSTİKRAR VE ORTAKLIK ALMANYA'NIN ÇIKARINA OLDUĞU KADAR TÜRK HALKININ DA ÇIKARINA'

Almanya: Türk ekonomisinin istikrarlı olması bizim de çıkarımıza, gelişmeleri izliyoruz

Turizmin iki ülke arasında kişisel köprüler kurulmasını sağladığına dikkat çeken Bareiss, "Şu anda buna her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var" dedi.

"İstikrar ve ortaklığın Almanya'nın çıkarına olduğu kadar Türk halkının da çıkarına olduğunu" belirten hükümet yetkilisi, Türk halkının misafirperverliğine de dikkat çekti.

'AÇIKLAMA, ALMAN VATANDAŞIN TUTUKLANMASININ ARDINDAN GELDİ'

Frankfurter Allgemeine Zeitung, haberinde Thomas Bareiss'in Türkiye'de tatil yapılması yönündeki açıklamalarının, Türkiye'de İlhami A. adlı Alman vatandaşının gözaltına alınması haberlerinin ardından yapıldığına yer verdi.

Gazete, Hamburg'da yaşayan ve Türkiye'ye seyahat eden İlhami A.'nın sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle "terör propagandası yapmak" suçlamasıyla gözaltına alındığını belirtti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.08.17 22:50 - Son Güncellenme: 2018.08.17 22:51 - HABER MERKEZİ
A