Alman firmaların istihdam eğilimi artış gösterdi

Alman firmaların istihdam eğilimi artış gösterdi

Almanya'da firmaların istihdam eğilimini değerlendiren Ifo İstihdam Barometresi, ağustos ayında 105,1 puana yükseldi.

2018.08.29 12:19 - Son Güncellenme: 2018.08.29 12:20 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Alman firmaların istihdam eğilimi artış gösterdi

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), ağustos ayı Almanya İş Anketi  sonuçlarını yayımladı.

Anket sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada, Almanya'da temmuzda  104,1 puan olan İstihdam Barometresi'nin, ağustos ayında 105,1 puana yükseldiği  bildirildi.

Açıklamada, Alman şirketlerin yeni personel aramaya devam ettiği ve  Alman işgücü piyasasında olumlu gelişmenin sürdüğü kaydedildi.

Mevcut istihdam dinamiklerinin arkasındaki ana unsurun hizmet sektörü  olduğu belirtilen açıklamada, "Ulaştırma ve lojistikte de son dönemlerde büyüme  faktörleri önemliydi. İmalatta, iki yıllık bir patlamanın ardından işe alma  eğilimi yavaş yavaş normal seviyelere döndü. Burada, makine mühendisliği ve  elektrik endüstrisi itici güçler olarak belirlendi." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca ticaret sektöründe yeni işe alımların kısmen  genişlediği ve iş gücü piyasasındaki sıkıntıya rağmen, inşaat sektörünün hala  personel seviyelerini yukarı taşımaya çalıştığı kaydedildi.

Ifo İstihdam Barometresi anketi, imalat, inşaat, toptan ve perakende  ticaret ile hizmet sektörlerindeki işletmelerin aylık yeni istihdam beklentisini  değerlendiriyor. Firmalardan, gelecek 3 aya ilişkin istihdam planları hakkında  rapor isteniyor.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2018.08.29 12:19 - Son Güncellenme: 2018.08.29 12:20 - HABER MERKEZİ
A