Alinur Aktaş'tan Bursaspor Otoparkı açıklaması

Alinur Aktaş'tan Bursaspor Otoparkı açıklaması

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursaspor taraftarının merakla beklediği otopark satışına ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken, "Kimse Bursaspor sevgimizi sorgulamasın" dedi.

2018.09.04 17:53 - Son Güncellenme: 2018.09.04 19:21 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Alinur Aktaş'tan Bursaspor Otoparkı açıklaması
05:46 Alinur Aktaş'tan Bursaspor Otoparkı açıklaması

İLGİLİ VİDEO

Alinur Aktaş'tan Bursaspor Otoparkı açıklaması

SEFA BALABAN/BURSADABUGUN.COM

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çok küçük yaşlardan beri Bursasporlu olduğunu söyledi. Yeşil Beyazlı takımı sadece sevmekle kalmayıp, bu sevgisini desteğe de dönüştüren bir insan olduğunu kaydeden Aktaş, "Yaklaşık 10 aylık süre zarfında da bunu yapmaya çalıştım. İnegöl Belediye Başkanı döneminde de üzerimize düşen sorumlulukları hep yerine getirmeye çalıştık" diye konuştu.



18 MİLYONLUK BORCU ÜSTLENDİK

Göreve geldiklerinde Bursaspor'un Özlüce Tesisleri'ndeki 18 milyon liralık ecrimisil bedelini belediye olarak üstlendiklerini kaydeden Alinur Aktaş, "Hazine arazisi üzerine biz tesis yapmışız ve bunun kullanımı işe alakalı hiçbir ticari gelirimiz olmamasına rağmen yapılan prosedür hataları ile Bursaspor'un 18 milyon liralık ecrimisil bedelini biz üstlendik" ifadelerini kullandı.

GÖĞÜS REKLAMI BULUNAMADI

Bursaspor'un 2015 senesinde Büyükşehir Stadyumu ile alakalı oluşan kira borçları hakkında da açıklamalarda bulunan Aktaş, "Kira durumuna da biz adına loca diyerek ya da sponsorluk diyerek kaynak üretmeye çalışıyoruz. 3 milyon nüfuslu 14 milyar dolar ihracat yapan sanayi şehri Bursa'da forma reklamlarımız karşılık bulamadı. En azından göğüs reklamımız. Göğüs reklamımızı 3 milyon lira bedel ile BUDO olarak biz taçlandırdık" diye konuştu.

ZİMMET ÇIKARILDI

Son dönemde kamuoyunda sıklıkla tartışılan ve bugün satışa çıkarılacak Bursaspor Nalbantoğlu Katlı Otoparkı'na dair çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Aktaş, "Burası yıllardır Bursaspor'un yılda 900 bin ila 1 milyon lira gelir sağladığı bir yer. Bu otopark ile alakalı yaklaşık 1 ay önce Sayıştay müfettişleri geldi. Bu otoparkın 700 Türk Lirası'na sembolik bir rakamla Bursaspor'a verildiğini ve bununla alakalı Bursaspor'un bu bedelin çok üzerinde burayı kiraya verdiği için arada kamu adına bir zarar oluşturduğunu ifade etti. Bizim emlak kira rayiç bedelinden tekrar ihale ettiğimizde olacak kira bedeli yaklaşık olarak 700 bin Lira. Bursaspor buradan senede 200 ila 300 bin lira para kazanır.  Katlı otopark ne için satılıyor? Belediye gelir sağlamak durumunda. Takdir edersiniz ki bu kadar sembolik bir kira ve beraberinde bundan dolayı bir zimmet çıkıyor bize. Bugün itibari ile ihale sürecine girdik" dedi.

BUNUN ADI İNSAFSIZLIK  

Bursaspor'a desteklerinin artarak sürdüğünü vurgulayan Alinur Aktaş, "İki tane arsanın, imar dışı arsanın imara dönüştürülmesi neticesinde tam satılmadığı için bilmiyorum ama yaklaşık 35 milyon liralık bedel, Bursaspor lehine tahakkuk ediliyor. Buna da öncülük eden benim. Rakamsal olarak bir şeyleri hesap etmeye kalkarsak misli misli karşılığını Bursaspor karşılığını görecektir. Bunu kimse unutmasın, herkes şapkayı önüne koyacak. Bursaspor ciddi borçları olan ve hassas bir ekonomik yapıya sahip olan bir kulüp. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hem Bursaspor'a olan ilgim neticesinde kanuni çerçevede bütün argümanlarla bu işe destek vermeye çalışıyorum. Ama birileri Sayıştay'dan geçirdiğimiz soruşturma ile alakalı bizleri yargılamaya kalkarlarsa ben bunun çok büyük bir insafsızlık olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2018.09.04 17:53 - Son Güncellenme: 2018.09.04 19:21 - HABER MERKEZİ
A