Alinur Aktaş, 7 projeyle Bursa'yı uçuracak  

Alinur Aktaş, 7 projeyle Bursa'yı uçuracak  

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursada Bugün TV ve 94.2 Radyo Bursada Bugün ortak yayınında Pınar Yeniyiğit'in sunduğu Fi Kelam programının canlı yayın konuğu oldu. Başkan Alinur Aktaş, Büyükşehir'de görev yaptığı 15 aylık sürenin bir toparlama süreci olduğunu ifade ederek Bursa'yı yeni dönem projeleriyle zirveye taşıyacaklarını söyledi.

2019.02.09 11:00 - Son Güncellenme: 2019.02.09 11:45 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Alinur Aktaş, 7 projeyle Bursa'yı uçuracak  
00:35 Alinur Aktaş, 7 projeyle Bursa'yı uçuracak  

İLGİLİ VİDEO

Alinur Aktaş, 7 projeyle Bursa'yı uçuracak  

BURSADABUGUN/ HABER MERKEZİ

'Nerede durduğumuzun farkındayız'

Seçim sürecini en verimli şekilde yürüttüklerini  söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Uyku süremiz bu dönemde günlük 2.5 - 3 saate düştü.  Gecemiz, gündüzümüz ülkemiz, milletimiz. Bir işi aşkla ve heyecanla yaparsanız uyku ya da karnınızı doyurmak gibi konular sizin için sorun olmaz. Bizler bu süreçte Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimi sürdürürken diğer taraftan da gezilmedik sokak, çalınmadık kapı bırakmıyoruz. Nerede durduğumuzun farkındayız ve biz bu görevin sorumluluğuyla hareket ediyoruz" dedi. 

31 Mart seçimlerinde yeniden başkanlığa seçildiği takdirde ilk işinin Acemler'deki stadyum ve hastane alanı olacağını duyuran Başkan Aktaş, 2035 yılına kadar 4.8 milyon insanı sorunsuz taşıyabilecek ve şehirde nefes alarak yaşatacabilecek projelerin hayata geçirileceğini söyledi.

Zarar ettiren projeye yer yok

Göreve başladığı günden bu yana tüm projeleri 2 ana başlıkta değerlendirdiğini ifade eden Başkan Alinur Aktaş, "Kısa vadede hızlı dokunuşlar ve orta vadede büyük yatırımlar olarak belirlediğimiz yol haritasında zarar eden tüm proje ve çalışmaları noktaladık. Örneğin Helitaksi ve 17 Burfaş tesisini kapattık. Ulaşımda indirim yaptık ve bu sayede toplu taşımaya binen yolcu sayımız yüzde 18 artış gösterdi. Trafik nefes aldı. Bunlar kısa vadeli hemen hayata geçirilebilir hamlelerdi. Uzun vadeli projelerde ise Acemler Kavşağı'nın yeni tasarımı nasıl olacak? Çevre yollarının bağlantıları yeniden dizayn edilecek. Bursaray'da 3.5 dakika olan sefer aralığımızı 2 dakikaya düşüreceğiz. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündük Bursa'nın artan nüfusuna göre projeler üretiyoruz" diye açıkladı.

Maksimum 2 yılda trafik sorunu bitiyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Ulaşım Master Planı ile maksimum 2 yıl sonra trafik konusunun Bursa'nın öncelikli sorunları arasında yer almayacağının garantisini veren Başkan Alinur Aktaş, "Göreve geldiğimiz 15 aylık sürede ciddi bir toparlanma sürecini yönettik. Ulaşım konusunda 18 tane kavşak akıllı hale getirildi ve bu hamleler şehirde kendini hissettirdi. Daha düzenlenmesi gereken 57 kavşak var. Biz bu hamleleri yaparken yine ortak akılla yaptık" diye konuştu. 



Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.02.09 11:00 - Son Güncellenme: 2019.02.09 11:45 - HABER MERKEZİ
A