Ali Koç: Durup dururken ortalığı yangın yerine vermiyoruz

Ali Koç: Durup dururken ortalığı yangın yerine vermiyoruz

Son günlerde yaşanan hakem hataları ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Süreci özetleyelim... Durup dururken ortalığı yangın yerine vermiyoruz."

2019.02.14 12:45 - Son Güncellenme: 2019.02.14 12:45 - Spor
A
Ali Koç: Durup dururken ortalığı yangın yerine vermiyoruz

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ülker Stadyumu'nda bir basın toplantısı düzenledi.

İşte Ali Koç'un sözleri:

"Bu toplantı uzun olacak. Anlatacaklarımızı, göstereceklerimizi objektif ve samimi duygularla izlemenizi isterim."

Toplantıya Fenerbahçe maçlarından hakem kararlarıyla ilgili bir video yayınıyla devam ediliyor...

Sezonun ilk yarısında aldığımız sonuçlara kılıf aramak için burada değiliz. Sorumluluğun bizde olduğunu ifade ediyoruz. Gündem değiştirmek için de burada değiliz. Bir kart, bir karar için de burada değiliz.

Yönetim olarak konuşmak için konuşan, mazeret üreten insanlar değiliz. Resmin bütününe baktığınızda son 4 haftada görülen sistematik yaklaşım. İlerleyen haftalarda yaşanacaklar için farkındalık yaşatmak.

Az önce videoda gördükleriniz yaşananların tesadüfi olmadığını gösteriyor. Tam iyi bir dönem yakalamışken, bunun meyvelerini toplamaya başlamışken bunların kasıtlı ve sistematik olduğunu düşündürüyor. İlerleyen haftalar için kaygılandırıyor.

Tek tek pozisyonlar yerine bütüne bakınca haklı olduğumuzu umarım görüyorsunuzdur.

Süreci özetleyelim... Durup dururken ortalığı yangın yerine vermiyoruz.

Bursa maçında son dakikada yediğimiz golün iptal edilmesi gerektiği konusunda otoriteler hemfikir.

Sonra Malatya maçında kazanmamıza rağmen çıkışta hakem hatalarına değindik.

Göztepe maçında iyi oynadık, rahat galibiyet aldık. Buna rağmen endişelerimiz arttı. Ertesi gün divan toplantısında dile getirdik.

Kayserispor maçında tüm kamuoyunun gördüğü yaşadıklarımız endişelerimizin tavan yapmasına sebep olmuştur. Burada tek tek pozisyon tartışmayacağız. Mensah'ın hiç kart görmeden maçı bitirmesi bile her şeyi anlatıyor. Biz her şeyin farkındayız.

Rahatsız olduğumuz konulardan bahsedelim. Türk futbolu adaletten çok uzak bir şekilde yönetiliyor. Bu durum son 3-5 ayın durumu değil. Türk futbolu 90'lı yılların sonundan bu yana lobilerle yönetilmektedir. Aradan geçen 20-25 yılda etkisi eskisi kadar güçlü olmasa da uzantıların hala etkin olduğunu söyleyebilirim.

Federasyonun oluşma şekliyle Türk futboluna katkı sağlayamayacağını söylüyorum. Ülke futbolunu yönetenlerin her takıma eşit mesafede olması gerektiğine dikkat çektik. Kurullar, kulüp kotası bazlı değil, liyakat odaklı oluşturulmalı.

Çok fazla uzak değil çok yakında 1-2 maçta kendilerine haksızlık yapıldığı için TFF'den istifa eden 24 saat geçmeden görevine geri dönenler bizi gerçekten şaşırtmaktadır. Kamuoyu önünde bunlar yaşanıyorsa, kimbilir arkada daha neler oluyordur.

MHK'nin federasyon binasında olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Hakemler için yapılan ödül ve ceza sistemine de dikkat çekmek istiyorum. Dışarıdan anlaşılmayacak çok ince mesajları ödül ve ceza üzerinden verebilmektedir. Yönlendirmeye çok açık bir sistem. Barış Şimşek'in VAR koordinatörü olması buna örnek. Kayseri maçımızın VAR hakemiydi. Mehmet Ekici ve Moses'a yapılan fauller verilmedi. Kayserisporlu faul olan golü iptal edilmedi. Bu golde de Barış Şimşek, hakemi VAR'a çağırmadı. Üç fahiş hata sonrası ertesi gün terfi etti. Pazartesiyi de bekleyemediler.

Acaba artık bu Fenerbahçe'ye karşı bir meydan okuma mıdır? Yoksa bizi cezalandırmanın ödülü müdür?

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2019.02.14 12:45 - Son Güncellenme: 2019.02.14 12:45 - Gülcan Tekin
A