Aktaş'tan Bursa Muradiye Su Fabrikası'nın Yahudilere satıldığı haberlerine açıklama

Aktaş'tan Bursa Muradiye Su Fabrikası'nın Yahudilere satıldığı haberlerine açıklama

Bursa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Muradiye Su Fabrikası'nın İsrailli bir gruba satıldığına yönelik haberlerin gerçek dışı olduğunu belirterek, "Seçim öncesi algı oluşturmak için yapılmış yalan bir haber. Muradiye Su Fabrikası güzel çalışmalar yapıyor. Bu tür haberler fabrikanın çalışmalarını da baltalıyor" dedi. 

2019.01.17 16:39 - Son Güncellenme: 2019.01.17 18:10 - Bursa Bölge
A
Aktaş'tan Bursa Muradiye Su Fabrikası'nın Yahudilere satıldığı haberlerine açıklama

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye şirketlerinden Jeotermal A.Ş. himâyesindeki Muradiye Su firmasının satışının seçim sath-ı mahallinde tamamen algı oluşturmak için ortaya atıldığını söyledi. Aktaş, "Kasten seçim sürecinde şahsıma ve partime yapılmış bir hamle veya diğer bazı su firmaları tarafından firmayı karalamak için yapılmış bir hamle olarak görüyorum. Muradiye Su'yun satılması gibi bir durum söz konusu değil" dedi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ocak ayı ilk oturumu yapıldı. Başkan Alinur Aktaş, 'Enerji Verimliliği Haftası' münasebetiyle yapılan çalışmaları anlatarak başladığı konuşmasında, ocak ayının önemli gün ve haftalarını da hatırlattı. Artık seçim sürecine girildiğini ifade eden Başkan Aktaş, 73 gün sonra gerçekleşecek mahallî seçimlerde görev alan herkese başarılar diledi. 

Bursa için heyecanını ortaya koyan herkesin şehre değer katacağına işaret eden Başkan Aktaş, "31 Mart günü, şehrimiz için en hayırlı netice neyse onun ortaya çıkmasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle bütün arkadaşları tebrik ediyorum. Bugün aramızda yeni süreçte aday olmayan arkadaşlarımız da var. Hepsi bizler için birer değerdir. Farklı alanlarda, bu çatı altında hizmetlerinin devam edeceğine inanıyorum" diye konuştu. 

Başkan Aktaş, Muradiye Su firmasının satışının seçim sath-ı mahallinde tamamen algı oluşturmak için yapılmış bir haber olduğunu söyledi. Başkan Aktaş, "İsraillilere satıldı, Yahudilere satıldı denmesi kulağa da gizemli geliyor. Oranın daha rantabl işletilmesi ile ilgili ne yapabilirizi konuşmuştuk, ama bu konu komisyonda karar alınması gereken, ardından ihale sürecine çıkılıp, meclis kararı gerektiren bir konu" dedi. 
İlgili konuda mecliste satış kararı alınması gerektiğini özellikle vurgulayan Başkan Aktaş, "Kasıtlı olarak seçim sürecinde şahsıma ve partime yapılmış bir hamle veya diğer bazı su firmaları tarafından firmayı karalamak adına yapılmış bir hamle olarak görüyorum. Muradiye Su için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz, 10 şirketimizde de olduğu gibi Bu kurum için bir satış durumu olursa onun kararı buradan, meclisten çıkacak bir durum olur. İhale kararı alınır ki bu bütün Türkiye'de haber olur, duyulur. Muradiye Su'yun satılması gibi bir durum söz konusu değil" diye konuştu. 

Cumhuriyet Caddesi ve Heykel arasında ring sefer yapacak tren önerisi üzerine hanlar bölgesi ve civarını çok sevdiğini ifade eden Başkan Aktaş, tarihi belediye binası ve çevresinde vakit geçirmekten büyük keyif aldığını söyledi. Hanlar bölgesinin açığa çıkarılması ve parlatılması gerektiğini açıklayan Başkan Aktaş, Panorama 1326'nın da şehre ciddi bir değer kattığını ve farklı müzelerin bir yerde toplanması halinde, yaya olarak da ulaşılabilecek bölgenin öneminin artacağını, ancak bunun seçim sonrası değerlendirilecek bir konu olduğunu belirtti. 

Başkan Aktaş, Uludağ'da yaşanan telesiyej sıkıntısında can kaybının olmamasının önemli olduğunu, ancak bölgedeki sıkıntıların da değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

14 yıl önce İnegöl'de Beşiktaşlılar Derneği'nin açılışında çekilen bir fotoğrafla kendisine yönelik algı oluşturulduğunu da savunan Başkan Aktaş, "Ben Bursasporluyum. 14 yıl önce Beşiktaş Derneği'nin açılışına gitmişim. Şimdi benim Beşiktaşlı olduğumla alakalı sosyal medyada algı yapmaya çalışıyorlar. Troller var, yönlendirmek isteyenler var. Sahte anketlerle süreci etkilemeye çalışıyorlar. 31 Mart'ta gerçek anketi millet yapacak. Herkes hür iradesiyle sandığa gidecek. Bilgi, birikim, personel yönetimi, finansman yönetimi, ticari aktivite duruş, bakış, dürüstlük kimde ar. Bütün maddeleri koyun üst üste milletimiz karar verecek. MHP ile gönül ittifakımız var. Ülkenin bekası adına ortaya koyduğumuz ittifak güzel hizmetlere imza atacak. Bana göre bu ve benzeri hamleler süreci etkilemek adına yapılmış hamlelerdir. Genel Müdür ve çalışanlar işlerine devam ediyor. Sıkıntılarını bertaraf etmek, ciroyu arttırmak, ihracat yapmak için bütün gayretimizi sürdürüyoruz" diye konuştu 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.01.17 16:39 - Son Güncellenme: 2019.01.17 18:10 - Gülcan Tekin
A