Aktaş: "Derdimiz, heyecanımız ve aşkımız Bursa'dır"

Aktaş: "Derdimiz, heyecanımız ve aşkımız Bursa'dır"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bütçenin konuşulduğu Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı ve BUSKİ Genel Kurulu'nda Bursa'yı değerleriyle, daha iyi bir seviyeye taşımak amacıyla 7/24 görev başında olduklarını söyledi. Başkan Aktaş, "Derdimiz, heyecanımız ve aşkımız Bursa'dır" dedi. Meclis toplantısında, Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 mali yılı bütçesinde, gider 2 milyar 650 milyon TL, gelir de 2 milyar 600 milyon TL olarak belirlendi.

2017.12.06 18:20 - Son Güncellenme: 2017.12.06 18:20 - Bursa Bölge
A
Aktaş: "Derdimiz, heyecanımız ve aşkımız Bursa'dır"

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 3. oturumu ile BUSKİ Genel Müdürlüğü Genel Kurul Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Başkan Aktaş, "Görevimin 34. günündeyiz. Bursa'mız büyüyen yapısıyla geleceğe hızla koşuyor. Yaptığımız çalışmaları daha iyiye taşımalıyız. Her arkadaşımızın katkısı var. Büyükşehir Belediyesi olarak doğumdan ölüme kadar var olan bir kurumuz. Çalışmalarımızı yaparken ortak aklı kullanmaya önem verelim. Ekibimizle yaptığımız revizyonlarla da mümkün olduğu kadar, bu şehrin menfaatine olacak şekilde adımlarımızı atacağız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'ndeki değişimi anlatarak sonuç odaklı çalışmaların süreceğini belirten Aktaş, BUSKİ Genel Müdürlüğü'ne ise Genel Müdür Yardımcısı Güngör Gülenç'in vekalet edeceğini bildirdi.

"7/24 görevimizin başındayız"

Yapılan revizyonlarla sistemin işler duruma getirilmesini hedeflediklerini anlatan Başkan Aktaş, "Bursa'yı daha sıkıntısız ve kentin eski adına yakışır şekilde, değerleriyle nasıl daha iyiye taşırız bunu düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte de 7/24 görevimizin başındayız, herkesle istişare etmekten çekinmeyiz. Hiçbir ilçeyi ötekileştirmek gibi bir durum olamaz. Bunu birileri muhalefetle yakınlaşmak gibi algılayabilir ancak öyle bir kompleksim yok. Derdimiz, heyecanımız ve aşkımız Bursa'dır" diye konuştu.

İlçelerde ziyaretlerini sürdüreceğini ifade eden Başkan Aktaş'ın başkanlığında önce BUSKİ Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, su tarifeleri ile ilgili yüzde 10 indirimin uygulanmaya 1 Aralık itibariyle başlandığı anlatılırken; BUSKİ bütçesinin 2018 yılı için geliri 1 milyar 180 milyon TL, gideri 962 milyon TL olarak belirlendi.

Başkan Aktaş, katı atık bedellerinin ilçeler tarafından karşılanması gerektiği düşüncesini söyleyerek, "En pahalı suyu Bursa kullanmıyor. Ortaya çıkan faturayı bütün olarak incelemek lazım. Katı atık bedelleri nedeniyle faturalar yüksek görünüyor bu da su fiyatlarının yüksek olduğu algısı oluşturuyor. Birim fiyattan gidersek çok sağlıklı olmaz... Konuyu değerlendirelim" dedi.

Su fabrikasının 1 yıllığına Büyükşehir iştiraklerinden Jeotermal AŞ'ye verildiğini ve devamının inceleneceğini ifade eden Aktaş, Nilüfer Deresi'nin de arıtma tesisinin 2018'de tamamlanmasıyla temiz akacağı belirtildi.

Şehri büyütmeliyiz

BUSKİ Genel Kurul toplantısının ardından gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi Meclisi Kasım ayı 3. oturumunda da Büyükşehir Belediyesi 2018 mali yılı bütçesi ve performans programı konuşuldu. İlçe belediyelerine dair bütçelerin oylanmasıyla başlayan toplantıda, Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 mali yılı bütçesinde, gider 2 milyar 650 milyon TL, gelir de 2 milyar 600 milyon TL olarak belirlendi.

Başkan Aktaş, açıklamasında, tüm büyükşehirlerde ulaşımda sorun yaşandığını hatırlatarak, Türkiye'nin 4. büyük kenti olan Bursa'da ulaşımda yaşanan sıkıntıları titizlikle değerlendirdiklerini ifade etti. Kentsel dönüşüm için gelecek hafta odalarla bir araya geleceklerini söyleyen ve "Şehri büyütmeliyiz" diyen Başkan Aktaş, kentsel dönüşümle ilgili adımların atılacağına da değindi. Şehre vizyon katmanın önemine işaret eden Başkan Aktaş, "Bugün yaptığımız hatalar nasıl 3, 5, 10 yıl sonra etkiliyorsa, bugün yapılan güzel şeyler de 3, 5, 10 yıl sonra daha da ortaya çıkacak" dedi.

Öncelik acil olan işlerde

T2 hattıyla ilgili çalışmalara da açıklık getiren Başkan Aktaş, gelişen ve nüfusu artan Bursa'da, T2 hattının DOSAB'a ulaşmasından ve sanayi potansiyelinden dolayı değerinin artacağını ifade etti. Başkan Aktaş, çalışmalarındaki hedefi vurgulayarak, "Bu paralarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Bizim için değerli ve önemlidir. En verimli kullanılması için elimizden geleni yaparız. Herkesin iyi niyetle iş yaptığına inanıyorum ama ayağını yorganına göre uzatma tabiri vardır ya acil olan ve şehrin geneline hitap eden makro düzeydeki projeler üretmemiz ve bunları ilçe belediyeleriyle istişare ile yapmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.12.06 18:20 - Son Güncellenme: 2017.12.06 18:20 - Yaman Kaya
A