'Akşemseddin' Bursa İznik Gölü'ne demir attı!

'Akşemseddin' Bursa İznik Gölü'ne demir attı!

Bursa'da İznik Gölü'nü turizmini canlandıracak olan "Mavi Tur" için alınan "Akşemseddin Gemisi" kendisine sığınacak liman arıyor.

2017.12.06 11:54 - Son Güncellenme: 2017.12.06 12:06 - Bursa Bölge
A
'Akşemseddin' Bursa İznik Gölü'ne demir attı!
08:01 Akşemsettin Bursa İznik Gölü'ne böyle indirildi

İLGİLİ VİDEO

Akşemsettin Bursa İznik Gölü'ne böyle indirildi

Haziran 2015 yılında Orhangazi ve İznik İskeleleri arasında 3 saat süren turlarla seferler düzenleyen 155 koltuk kapasiteli, 2 milyon liralık gemi ilgisizlikten dolayı, demirlediği iskeleden çıkamıyor. Göl turizmini ve İznik ilçesinin tanıtımında önemli bir rol üstleneceği düşünülen ve kişi başı 7 lira olan "Mavi Tur" artık tura çıkamıyor.

2 ilçenin vizyon projesi, BURULAŞ'ın işletme hatasından dolayı atıl duruma düştü.

BİZİ DİNLEYECEKTİR

Konuyla ilgili olarak tepki gösteren DP İznik ilçe başkanı Göksal Güneş; "Öncelikle yeni göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ekibine hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum. BURULAŞ tarafından ilçeye ekonomik katkı sağlaması için indirilen Akşemseddin Gemisi, ilk birkaç üzerine düşen görev olan tanıtımda ilçemize katkı sağladı. Toplamda 11 personelin çalıştığı gemi işletme hataları yüzünden şuan da çalışmıyor. İlçe dışından gelen turistler de, yerlisi bile ilgi göstermiyor. 5 bin yıllık bir tarihi kültüre sahip olan ilçemiz, Hıristiyan'ların Haç ibadetini yaptığı bir yerken, tarihi mekanlarındaki restorasyonlarda ki, yapısal hatalardan dolayı bu ticaret de sonlandı. Müze desen 10 yıldır kendisine dokunacak bir el bekliyor. Yeni başkanımızdan İznik ve dinamikleri ile bir araya gelerek, ilçenin vizyonunu değiştirecek projelerde bir heyet kurarak, ortak akılda buluşmayı öneriyorum. Vatandaşla olan diyoloğu güzel olan, her kesimle istişare etmeyi seven sayın başkan Alinur Aktaş'ın en kısa zamanda ilçemizin sorunları ile ilgileneceğini düşünüyorum." dedi.

Akşemseddin Gemisi, Türkiye'de karadan nakli yapılan en büyük gemisi olarak 12 saatte Gemlik'ten İznik gölüne ulaşmıştı.

İznik gölünde, Orhangazi ile İznik arasında yolcu taşımacılığı yapma amacıyla Akşemseddin adlı geminin Gemlik'ten Orhangazi'ye karadan nakli 12 saatte tamamlanmıştı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2017.12.06 11:54 - Son Güncellenme: 2017.12.06 12:06 - Aysın Komitgan
A