Akbank Genel Müdürü Binbaşgil: Karamsarlığa kapılmaya gerek yok

Akbank Genel Müdürü Binbaşgil: Karamsarlığa kapılmaya gerek yok

Akbank Genel Müdürü Binbaşgil, bankacılık sektörünün Türkiye ekonomisinin en kuvvetli unsurlarından bir tanesi olduğuna dikkat çekerek, "Karamsarlığa kapılmaya gerek yok" dedi.

2018.08.15 15:23 - Son Güncellenme: 2018.08.15 15:23 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Akbank Genel Müdürü Binbaşgil: Karamsarlığa kapılmaya gerek yok

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, piyasalardaki hareketliliği değerlendirdi.

"Ekonomimizin güçlü yanları çok" diyen Binbaşgil yaptığı açıklamada, "Bankacılık sektörü, Türkiye ekonomisinin en kuvvetli unsurlarından bir tanesi. Karamsarlığa kapılmaya gerek yok" dedi.

Binbaşgil, bu süreçte 'Serbest piyasa ekonomisi kurallarından asla taviz vermeyeceğiz' mesajının önemli olduğunun altını çizdi.

Hakan Binbaşgil, güven ortamını sarsıcı söylentilere itibar edilmemesinin ülke menfaatine olduğunu dile getirerek, "Dün Akbank müşterileri yaygın bir şekilde döviz satışı yapmaya başladı ve Türk lirasına olan güvenini gösterdi." şeklinde konuştu.

Binbaşgil ayrıca, piyasalarda yaşanan hareketliliğin makro veriler ile açıklanmasının mümkün olmadığını dile getirdi ve ekledi: "Ekonomi yönetiminin tek çatı altında toplanmasının avantajını yaşadık. Ayırca alınan tedbirler ardışık bir biçimde geldi ve piyasalarda etkisi görülmeye başlandı. Önümüzdeki dönemde eminim sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için gerekli aksiyonlar da gelecektir."

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2018.08.15 15:23 - Son Güncellenme: 2018.08.15 15:23 - HABER MERKEZİ
A