AK Parti'li Ravza Kavakcı Kan'dan 28 Şubat davası açıklaması

AK Parti'li Ravza Kavakcı Kan'dan 28 Şubat davası açıklaması

AK Parti İnsan Hakları Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, birçok ailenin ve genç kızın hayatını alt üst eden 28 Şubat sürecinde yaşananlarla, o süreçte ihlalleri yapanlarla yüzleşmiş olacaklarını ve adaletin yerini bulacağını ifade ederek, "Bizler milletimiz adına bu davanın takipçisiyiz" dedi.

2017.07.18 13:19 - Son Güncellenme: 2017.07.18 13:20 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
AK Parti'li Ravza Kavakcı Kan'dan 28 Şubat davası açıklaması

28. Şubat davasının 89. celsesi Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. AK Parti İnsan Hakları Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan başta olmak üzere bazı AK Parti'li kadın milletvekilleri de duruşmayı izledi. Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Kan, 28 Şubat davasını takip etmek üzere Ankara Adliyesi'nde olduklarını belirtti. Basın açıklamasını yapmak üzere duruşma salonundan çıkmadan önce eski Başbakan Tansu Çiller'in ifade verdiğini kaydeden Kan, Çiller'in o dönemde yaşanılanları anlattığını söyledi.

"ÇOĞU KADIN YÜZ BİNLERCE İNSANA MAĞDURİYET YAŞATTILAR"

Kan, birçok ailenin ve genç kızın hayatını alt üst eden 28 Şubat sürecinde yaşananlarla ve o süreçte ihlalleri yapanlarla yüzleşmiş olacaklarını ve adaletin yerini bulacağını ifade ederek, "Bizler milletimiz adına bu davanın takipçisiyiz. Çünkü 28 Şubat 1997 tarihinde çağların çok gerisinde bir anlayışın aldığı kararlar sonrası gerçekleştirilen darbe ile 'bin yıl sürecek' yalanıyla yaşatılan darbe ile milletin değerlerini hor ve hakir görenler, çoğu kadın yüz binlerce insana mağduriyet yaşattılar. Özellikle kadınlar 28 Şubat kararları alındıktan sonra başörtülü olarak eğitim, çalışma, siyasal tüm haklarından mağdur bırakıldıklarında çift yönlü ayrımcılığa maruz bırakıldılar. Seçilmiş hükümet düşürülüp millet iradesi yok sayıldığında özel işletmeler 'yeşil sermaye' adı altında fişlendiğinde, gençler eşi ya da annesi başörtülü diye askeriyeye alınmayıp ihraç edildiklerinde, imam hatiplerin ortaokulları kapatılıp, katsayı uygulaması getirildiğinde farklı düşünce ve inanç pratiklerine sahip herkesin canı yandı. Medine Bircan, Allah rahmet eylesin. Başörtülü olduğu için sağlık hizmeti alamadı ve ruhunu teslim etti" diye konuştu.

"BUNDAN SONRA DA 28 ŞUBATLAR YAŞATILMAMASI İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİMİZİ ONURLA SÖYLÜYORUZ"

Kan, açıklamalarını şöyle tamamladı:

"O gün Meclis çatısı altında 'bu kadına haddini bildirin' diyerek milletin seçtiği bir milletvekilinin görevini ifa etmesi engellendiğinde bütün Türkiye zarar gördü, dünya aleme rezil oldu. Herkesin kıyafetine karışılmadan haklarını kullanabilmesini sağlayan bir partinin mensupları olarak, bundan sonra da 28 Şubatlar yaşatılmaması için çaba göstereceğimizi onurla söylüyoruz."

Dün 28 Şubat'ta, bugün ise 15 Temmuz'da milletin iradesine, inancına çevrilen namluları unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayan Kan, benzer süreçlerin yaşanmaması için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2017.07.18 13:19 - Son Güncellenme: 2017.07.18 13:20 - HABER MERKEZİ
A