AK Parti Bursa Milletvekili Kılıç: Tüketici şikayetleri arttı

AK Parti Bursa Milletvekili Kılıç: Tüketici şikayetleri arttı

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Türkiye'de 81 ilde ticaret müdürlüklerinin, fiyat artışlarıyla ilgili denetimlerini sürdürdüğünü vurgulayarak, sıkıntılı bir durum karşısında gereken müdahalelerin yapıldığını, cezalar kesildiğini söyledi.

2018.09.14 10:12 - Son Güncellenme: 2018.09.14 10:13 - Bursa Bölge
A
AK Parti Bursa Milletvekili Kılıç: Tüketici şikayetleri arttı

Kılıç yaptığı konuşmada, son dönemlerde bazı fırsatçı ve stokçulardan kaynaklanan ciddi fiyat artışlarıyla ilgili tüketici şikayetlerinin arttığını ifade etti.

Bu çerçevede, fiyat artışlarının adeta mercek altına alındığını dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bir süre önce denetimler başlatıldı. Türkiye'de 81 ilde ticaret müdürlüklerimiz, uzmanlarıyla etiket fiyatlarını, aşırı artışları fazlasıyla denetliyorlar. Sıkıntılı bir durum varsa anında müdahale ediyorlar. Bursa'da da denetimler titizlikle yürütülüyor. Ticaretin güvenli bir şekilde yapılması, vatandaşlarda en ufak bir kaygı olmaması noktasında da ticaret il müdürlüğümüzün personelleri tarafından, marketlerde ve kırtasiyelerde özellikle okulların açılmasıyla beraber fiyatlarda herhangi bir oynama, fazla, fahiş fiyatlar var mı, bununla alakalı olarak değerlendirmeler yapılıyor. Bunun dışında üreticimizin karşılaştığı bir durum var mı? Stokçularla alakalı bir durum söz konusu mu? Bunlar da detaylı bir şekilde incelenmeye devam ediyor. Herhangi bir denetimsizlik söz konusu değil, fazlasıyla işin üzerinde ve ciddiyetindeyiz."

- Ceza ve sıkı takip

Fazla fiyat artışıyla ilgili yaptırımların söz konusu olduğunu vurgulayan Kılıç, "Bunlarla alakalı gerekli tedbirler alınmış durumda. Görülen sıkıntılı durumlar varsa gerekli cezai işlemler ve ardından fiyatın normal seviyelere çekilmesiyle ilgili bir takip söz konusu." dedi.

Kılıç, fırıncıların un tedarikiyle ilgili farklı spekülasyonlar yapıldığına da dikkati çekerek, "Bursa'da fırıncılarımızın un tedariki yaptıkları bir firma yok. 13 farklı ilden Bursa'daki fırıncılarımız un tedarikinde bulunuyor. Bununla alakalı da bir önlem olsun diye bu 13 ilin yetkililerine de bilgiler verildi. Oradaki kontroller de devam ediyor. Kimler un fiyatlarını fazlasıyla artırıyor, bakılıyor." diye konuştu.

- Vatandaşlara ve firmalara uyarı

Vatandaşların da fahiş fiyatlarla karşılaştıklarında bu duruma sessiz kalmamalarını isteyen Kılıç, şunları kaydetti: 

"Vatandaşlarımızın, fahiş fiyatlarla karşılaştıklarında ticaret il müdürlüğüne, tüketici haklarıyla ilgili yetkili mercilere başvurmalarını önemle rica ediyoruz. Bu noktada devletin diğer kurumları da fazlasıyla ciddiyetle işin üzerindedir. Vatandaşlarımıza ve tüketicilerimize bu noktada bilinçli hareket etmelerini öneriyoruz. Hemen anında geri dönüşler sağlanacaktır vatandaşlarımıza. Biz millet olarak ayn gemideyiz. Eğer bunu bir fırsatçılık pozisyonuna itiyorsak, milli duyguların dışına çıkmış sayarız kendimizi. O yüzden herkesin kendini bir daha kontrol etmesi lazım. Bugün itibarıyla kazançtan ziyade çarkın dönmesine bakmamız lazım. İlerleyen günler tabii ticaret adına farklı şeyler getirebilir, bunu hep beraber göreceğiz. Önemli olan dayanışmayı artırmak ve bir nebze de olsa şu anki çarkımızı rahatlıkla döndürmeye bakmaktır. Gerisi açıkçası milli duyguların tam karşısında olan bir tutumdur." 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AA Bursa Bölge Müdürü Zafer Akpınar ise AA'nın işleyişi ve yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.09.14 10:12 - Son Güncellenme: 2018.09.14 10:13 - Gülcan Tekin
A