AK Parti Bursa İl Teşkilatı Fetih Müzesi'ni ziyaret etti

AK Parti Bursa İl Teşkilatı Fetih Müzesi'ni ziyaret etti

AK Parti Bursa İl Teşkilatı, Osmangazi Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni ziyaret etti.

2018.08.30 15:00 - Son Güncellenme: 2018.08.30 15:01 - Bursa Bölge
A
AK Parti Bursa İl Teşkilatı Fetih Müzesi'ni ziyaret etti

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan Bursa'nın fethini 3 boyutlu anlatan Fetih Müzesi'nde AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve il yöneticilerini ağırladı.

İl Yöneticileri, İl Kadın ve Gençlik Kolları Üyeleri'ne ilk olarak müzenin giriş katındaki Osmanlı ve Bursa döneminin önemli olaylarının resmedildiği 16 büyük tablonun yer aldığı bölümü gezdiren Başkan Dündar, müzedeki geleneksel çiniler hakkında bilgiler verdi.

Aynı zamanda yeşil bina sertifikalı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nin Bursa'nın tanıtımı ve turizmine büyük katkı sağlayacağını belirten AK Parti İl Yöneticileri, 3 boyutlu panoramik resmin yer aldığı kubbe bölümüne çıktıklarında ise büyük bir heyecan yaşadı. Dev kubbe içindeki panoramik resmi hayranlıkla inceleyen yöneticiler, kurucu şehir Bursa'da adeta tarihi bir yolculuğa çıktıklarını belirtti.

Bursa'nın tarih, sanat ve kültürel anlamda büyük bir eser kazandığına dikkat çeken AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, "Osmangazi Belediyemiz'in şehrimize kazandırdığı Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Bursa'nın tarihi değerini arttıracak muhteşem bir eser. Bu değeri şehrimize kazandıran Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a çok teşekkür ediyorum. Tarihimizi yansıtan birçok eser bu müzede yer alıyor. Bursa'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin mutlaka ziyaret edecekleri tarih, kültür ve sanat merkezi Bursa'ya hayırlı olsun. Bizleri 692 yıl öncesinin Bursa'sına götüren müzenin yapımında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.08.30 15:00 - Son Güncellenme: 2018.08.30 15:01 - Gülcan Tekin
A