AİHM adayları ön elemeyi geçti

AİHM adayları ön elemeyi geçti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) görev yapacak yeni Türk yargıcın seçimi için belirlenen 3 hukukçu, ön elemeyi geçti. Elemeyi geçenler arasında Barış İçin Akademisyenler tarafından hazırlanan 'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisinde imzası olan Prof. Necati Polat da var.

2018.09.05 15:42 - Son Güncellenme: 2018.09.05 15:43 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
AİHM adayları ön elemeyi geçti

AİHM'de görev yapacak yeni 3 Türk yargıç ön elemeyi geçti. Elemeyi geçen üyeler arasında Barış İçin Akademisyenler tarafından hazırlanan 'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisinde imzası olan Prof. Necati Polat, Barış Akademisyenleri'nin soruşturmasını yürüten Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Selami Kuran ve Prof. Dr. Esra Gül Dardağan Kibar bulunuyor.

Avrupa Konseyi uzmanlarından oluşan Danışma Paneli, yargıç Işıl Karakaş'ın yerine Türkiye'nin Avrupa Konseyi'ne bildirdiği Kuran, Polat ve Kibar'ın, AİHM hakimi olarak görev yapacak yeterliliğe ve niteliğe sahip olduklarını duyurdu.

Ön elemeyi geçen adaylar önce mülakata çağrılacak. Seçim, 8-12 Ekim'de Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nun Strazburg'taki sonbahar oturumunda yapılacak. Ankara'nın daha önceden gösterdiği adaylar, yetersizlikleri sebebiyle reddedilmişti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.09.05 15:42 - Son Güncellenme: 2018.09.05 15:43 - HABER MERKEZİ
A