Ahmet Kural ve Sıla davasında karar!

Ahmet Kural ve Sıla davasında karar!

Oyuncu Ahmet Kural, şarkıcı Sıla Gençoğlu'na karşı "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarını işlediği iddiasıyla yargılandığı davada, 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kararın ardından Ahmet Kural hapis yatacak mı? sorusunun cevabı merak edilirken, Ahmet Kural ve avukatı mahkemenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

2019.04.22 09:37 - Son Güncellenme: 2019.04.22 13:48 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
Ahmet Kural ve Sıla davasında karar!
08:07 Ahmet Kural'dan duruşma sonrası ilk açıklama!

İLGİLİ VİDEO

Ahmet Kural'dan duruşma sonrası ilk açıklama!

05:46 Sıla'dan duruşma sonrası ilk açıklama!

İLGİLİ VİDEO

Sıla'dan duruşma sonrası ilk açıklama!

00:41 Ahmet Kural ve Sıla davasında karar! - 3

İLGİLİ VİDEO

Ahmet Kural ve Sıla davasında karar! - 3

00:40 Ahmet Kural ve Sıla davasında karar! - 2

İLGİLİ VİDEO

Ahmet Kural ve Sıla davasında karar! - 2

06:30 Ahmet Kural Adliye çıkışında açıklama yaptı!

İLGİLİ VİDEO

Ahmet Kural Adliye çıkışında açıklama yaptı!

00:43 Ahmet Kural ve Sıla davasında ikinci duruşma başladı

İLGİLİ VİDEO

Ahmet Kural ve Sıla davasında ikinci duruşma başladı

Şarkıcı Sıla Gençoğlu ve oyuncu Ahmet Kural arasında yaşanan şiddet olayına ilişkin davanın ikinci duruşması görüldü. 

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Ahmet Kural ve şikayetçi Sıla Gençoğlu avukatlarıyla katıldılar. 

Ahmet Kural'ın avukatlarının, tanık dinletme ve olay yerinde keşif yapılması talepleri reddedildi. Taleplerin reddedilmesi üzerine Ahmet Kural'ın avukatları da reddi hakim talebinde bulundu. Mahkemede reddi hakim talebinin reddine karar verdi. Esas hakkındaki savunmalarının sorulması üzerime Kural'ın avukatları, yazılı savunmaları tekrar ettiğini belirtti. Kural'ın Avukatı Sibel Aydın, müvekkilinin adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini, adil yargılanmadığını savunarak, taleplerinin reddedilmesini eleştirdi.

Ahmet Kural'a son sözü soruldu. Kural'ın avukatları da "Son sözünü soramazsınız. CMK 216 buna manidir. Sormak isterseniz kürsü sizindir" dedi. Kural, "Bana attıkları uyuşturucu kullanıyor iftirasına yönelik ona ve bana test yapılsın. Ben kimseyi darp etmedim, hakaret etmedim. Masumum, beraatimi istiyorum" ifadelerini kullandı. Kural'a 3 ayrı suçtan 16 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Sılanın avukatı: "Mahkeme kasten yaralama ve hakaret suçlarından mahkum etti. Hapis cezasının ertelenmesine karar verildi. Bu karar kesinleşince uyuşturucan almış olduğu 10 aylık cezayla birlikte hapse girecek" dedi.

SILA'DAN İLK AÇIKLAMA

"Mutluyum. Adalet tecelli etti. Adalete teşekkür ediyorum. Bu pozisyona düşebilecek bütün kadınlar için güven verici. Zor bir dönemdi. Bunun iddia olduğu söylendi, iftiralara uğradım. Ne kadar kuvvetli de olsanız, kolay değil sağlam kalmak. Bugün adalet beni yüreklendirdi. Susmak iyi bir fikir değil. Herkesten cesur ve yürekli olmalarını istiyorum. Yargının adil olduğu kanaatindeyim" ifadelerini kullandı. 

Ahmet Kural'ın avukatı: "Bütün delillerimiz reddedildi. Son anda çıkan bir tanığımız var. Sıla'nın evden sessizce çıktığını söyledi. Bu tanığı önerdik bu da reddedildi. Temyize gideceğiz. Ahmet Kural hiçbir şekilde hapis yatmayacak" dedi. Kural ise mahkeme çıkışı yaptığı açıklamada, "Geçmişte yaptığım bir hata burada karşıma çıkıyor. Hodri meydan ikimize de uyuşturucu testi yapılsın. 18 saat sonra eğlence görüntüleri var. Delillerimiz reddedildi. Bunun bir üst mahkemesi var daha bitmedi. Ceza falan yok bunu söyleyeyim. Asıl kendisi hep kadınlara hem erkeklere fiziksel olarak şiddet uygulamayı çok sever" sözlerini dile getirdi.

Sosyal medya hesabından duygularını bir kez daha dile getiren ünlü şarkıcı şu paylaşımda bulundu:

'Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var" demiştim birkaç ay önce. Çok örselenmiş çok kırılmıştım. Susmak kolayıydı, ben zoru seçtim. Avazım çıktığı kadar bağırıp, susan binlerce kadının sesi olmak istedim. O kadınların yaşadığı ne varsa yaşadım! Yalanlar, iftiralar, algı operasyonları, toplum değerleri üzerinden beni sosyal linçe kalkışmalar... Ama ben tek bir şeye, adalete yani doğruya güvenmeyi seçtim. Yalansız dolansız, bazen başıma geleni anlatırken çakıl taşları yutarak ama hep adalete inanarak ve sessiz kadınların gözlerinden güç alarak! Bugün, Adalet Sarayı'nın önünde konuşurken yine binlerce kadındık. Bu süreçte yanımda olan, sesim olan herkese çok teşekkür ederim. Ben yine yaşadıklarımdan bir şeyler öğrenmeye ama yine hayatı bildiğim gibi, kimseden korkmadan yaşamaya devam edeceğim... Hiçbir haksızlık karşısında sessiz kalmayarak...

AHMET KURAL'DAN İLK AÇIKLAMA:

Şiddette kesinlikle bulunmadım. Bu iki sevgili arasında gerçekleşen bir olaydı. Eline almış bir belge 2009 yılında yapmış olduğum bir hatanın belgesi eline almış sallıyor.

Ben mahkemede de söyledim, ikimize de test yapsınlar... Eğlence görüntüleri var 18 saat sonra, benimle dalga geçtikleri... O görüntüleri mahkeme gündeme bile almadı. Ağıt ölülerin arkasından yakılır... Ben hapis cezası almadım, bir üst mahkeme var. Bu iş daha bitmedi. Kendisi şiddete meyilli bir insandır, hem kadına hem de erkeğe... Hem psikolojik hem de fiziksel şiddeti çok sever.

Ahmet Kural'ın avukatı Sibel Aydın, basın mensuplarının 'hapis cezası' sorusu üzerine 'Ahmet Kural'ın şuan hapis yatma durumu söz konusu değil, cezası ertelendi ve para cezasına çevrilmedi.' dedi

Ahmet Kural, mahkeme salonunda sesini yükseltti ve Sıla'yı suçladı: "Beni bir proje olarak gördü, kariyerimle oynadı. Ailemin evine madde kullanarak geldi."

20 dakikalık aranın ardından devam eden duruşmada Ahmet Kural'a 3 ayrı suçtan 16 ay 20 gün hapis cezası verildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Şarkıcı Sıla, 29 Ekim 2018'de o dönem sevgilisi olan oyuncu Ahmet Kural'ın Zekeriyaköy'deki evinde darp, tehdit ve hakarete uğradığını belirterek savcılığa şikâyetçi olmuştu. 

Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine İstanbul Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu'nca Ahmet Kural hakkında "Hakaret", "Tehdit", "Basit yaralama" suçlarından toplam 1 yıl 1 aydan 5 yıla kadar hapsi istemiyle dava açılmıştı.

İddianamede sanık Ahmet Kural ile 5 tanığın ifadesine yer verilmişti.

Sıla'nın doktor raporunun İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğünce incelendiği ve yaralamanın basit tıbbi müdahale ile giderilebilir mahiyette yaralanma olduğu anlaşıldığı iddianamede yer almıştı.

Sıla: Her şey yalan dolan

İLGİLİ GALERİ

Sıla: Her şey yalan dolan

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2019.04.22 09:37 - Son Güncellenme: 2019.04.22 13:48 - HABER MERKEZİ
A