Afrin'e göç ediyorlar

Afrin'e göç ediyorlar

Tahran Zirvesi'nde Türkiye'nin ateşkes önerisini kabul etmeyen Rusya dün de İdlib'in güney kesimlerini savaş uçaklarıyla vurmaya devam etti.

2018.09.09 09:12 - Son Güncellenme: 2018.09.09 09:12 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Afrin'e göç ediyorlar

Rusya ve Esad rejimine ait savaş uçakları ile rejimin helikopterleri, dün sabah İdlib'in güneyindeki Marratinnuman ilçesi, Habit beldesi, Sirce, Huveyin, Abidin ve El Hülübbe köyleri, Hama'nın kuzeyindeki Latamine ilçesindeki sivil yerleşimlerle muhalif ve terör gruplarının cephe hatlarına saldırdı. Beyaz Baretliler saldırılarda 5 sivilin öldüğünü, 7 sivilin yaralandığını ileri sürdü. 

Bu arada blgede Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kurduğu gözlem noktalarının hedef alınmadığı, buralardaki teyakkuz durumunun devam ettiği belirtildi. İdlib çevresine yönelik taarruzların daha öncekiler gibi 'yoklama' amaçlı olduğu değerlendiriliyor. 

PYD'DEN TEMİZLENMİŞTİ

Topyekün bir harekât olması halinde Türkiye'nin sınırlarını açmayıp sivillerin Suriye toprakları içinde karşılanacağı kararlılığını koruması nedeniyle İdlib kent merkezinde sivillerin kuzeyde bulunan ve TSK'nın Zeytin Dalı harekâtıyla PYD/YPG'den temizlediği Afrin bölgesine doğru hareketlenebileceği belirtildi. Küçük gruplar halinde Afrin'e doğru hareketlenmeler başladığı bildirildi. TSK'nın sınır hattına zırhlı ve paletli araç ile personel takviyesi devam etti. İskenderun'a demiryoluyla gelen askeri araçlar Hatay sınır hattındaki birliklere gönderildi.  

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.09.09 09:12 - Son Güncellenme: 2018.09.09 09:12 - HABER MERKEZİ
A