Adil Gür'den Cumhurbaşkanlığı seçimi açıklaması!

Adil Gür'den Cumhurbaşkanlığı seçimi açıklaması!

16 Nisan referandumunda yüzde 60.8 evet oyu çıkacağını iddia eden A&G Araştırma şirketinin sahibi Adil Gür, 24 Haziran seçimleri için de bir tahminde bulundu. Seçimin birinci turda biteceğini söyleyen Gür, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birinci turda yüzde 55 oy almasını beklediğini söyledi.

2018.05.21 12:29 - Son Güncellenme: 2018.05.21 12:29 - Siyaset
A
Adil Gür'den Cumhurbaşkanlığı seçimi açıklaması!

Gür, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1. turda tamamlanacağını öne sürdü. Gür, şunları söyledi:

"Seçim takvimi belli olduğu günden bu yana çalışmaları sıklaştırmaya başladık. Hatta son bir ayda her hafta yapacağız. Ben 1.turda biteceğini öngörenlerdenim. Elbette ki seçime 40 gün varken kesinlikle böyle olacak demesi istatistik bilimiyle örtüşen bir şey değil. Ancak seçmen davranışının önümüzdeki günlerde değişmeyeceğiyle ilgili birkaç şey söyleyeceğim.

'AK PARTİ VE MHP ELMA GİBİ, BİRİ AMASYA BİRİ GOLDEN'

 2007 Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle ilgili halk oylaması Türkiye'de iki bloklu bir siyasetin önünü açtı. Şimdi de siyasi partiler bir araya geldiler ve o iki blok içinde yer aldılar. Bir tarafta AK Parti ve MHP öbür tarafta CHP-İP-SP- DP gibi partiler var. Birinci tarafta problem yok. İki tane birbirine benzeyen parti var. Liderler biz ittifak yaptık demese bile seçmen tabanda ittifak yapıyor zaten. AK Parti ile MHP iki elma gibi. Birisi Amasya diğeri golden gibi. Ancak diğer ittifak blokunun içinde yer alan partiler birbirine benzemiyor. Biri elma biri armut biri ayva biri sebze. Buradan yola çıkarak bir öngörüde bulunuyor ve diyorum ki; Cumhurbaşkanlığı seçimi 1. turda bitecek."

'YÜZDE 50-55 ARASINDA BİR OY'

Adil Gür "Puan aralığı verebiliyor musunuz?" sorusuna da "Yüzde 50-55 arasında bir oyla almasını bekliyorum. Türkiye zor bir dönemden geçiyor. 2-3 aydır Türkiye 15 Temmuz'un ikinci kalkışmasıyla karşı karşıya. Bu silahlı bir kalkışma değil ekonomik. Türkiye'de para piyasalarında aylardır inanılmaz bir mücadele yürütülüyor. Döviz piyasalarıyla oynanıyor, Türkiye'den para çıkışı sağlanmaya çalışılıyor. Bu 15 Temmuz'un ikinci ayağı, paralı kalkışması" diye yanıt verdi.

'AZICIK OKUYAN YAZAN BİLİR...'

AK Parti ve MHP'nin yaptığı Cumhur İttifakı'na değinen Adil Gür "Bu beraberlikten dolayı Doğu ve Güneydoğu'dan AK Parti'ye oy kaybettireceğini hiç düşünmüyorum. Azıcık okuyan yazan bilir" dedi ve şunları kaydetti:

"Bu şehir efsanesinden başka bir şey değil. Kaldı ki MHP'nin ırkçı bir parti olduğunu kimse söyleyemez. Kürtler MHP'den nefret eder, oy vermez sözü hiç doğru değil. Size iddialı bir şey söylüyorum. Diyarbakır'da, Mardin'de, Siirt'te, Van'da, Şırnak'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çıkacak oy 1 Kasım'da hatta 16 Nisan'da çıkan oyun üzerinde olacak."

'İNCE, TABANDA SEMPATİYLE KARŞILANDI'

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye de değinen Adil Gür şu ifadeleri kullandı:

"İnce, CHP tabanı tarafından sempatiyle karşılandı araştırmalarda görüyorum. Sayın İnce 24 Haziran akşamı partisinden daha çok oy alacak. Bunun temel nedeni iyi konuşuyor, aile yapısı itibarıyla yaşadığı yer ortamı itibarıyla vs. toplumda sokaktaki insanlara benziyor. CHP aslında Sayın İnce'yi aday yapmakla doğru bir adım attı. Bu seçimde belki CHP oyları düşecek ama Sn. İnce CHP oyundan fazla alacak diyorum. Ama şu anlama da gelmemeli. İnce, 1 Kasım'daki CHP oyundan daha fazla oy alır anlamında söylemiyorum. 24 Haziran akşamı CHP'nin milletvekili genel seçiminde alacağı oydan daha fazla oy alacağını düşünüyorum."

'BUNU SÖYLEYENLER SİYASETİN S'SİNİ DAHA BİLMEYENLERDİR'

Cumhurbaşkanlığı ve Meclis'teki seçimlerde fark olacağı iddiasına da değinen Adil Gür "'Cumhurbaşkanı Erdoğan 1. turda kazanır ama TBMM millet ittifakının eline geçer' böyle şey olmaz. Bunu söyleyenler siyasetin S'sini daha bilmeyenlerdir. Ama şu olabilir. Ak Parti 5 puan fazla oy alır MHP 5 puan eksik alır. Ya da tersi olabilir. Bloğun kendi içinde hareket olabilir ama bu da çok sınırlı olacaktır" dedi.

"GÜÇ ODAKLARI OLUŞTURUYOR"

Gür, şu ifadeleri kullandı:

"Bunu 2 çevre yapıyor. Önce şöyle söylendi Tayyip Erdoğan 1. turda kaybedecek. Türkiye'ye finansal silahlarla saldıranlar önce Tayyip Erdoğan'ı götürürüz diye düşündüler. Sonra anladılar ki olmayacak dediler ki seçim ertelensin. OHAL var, güvenli seçim ortamı yok dediler. O tutmadı. Şimdi de 'Meclis'i Tayyip Erdoğan'ın elinden alabilir miyiz' dediler. Bunu güç odakları oluşturuyor. FETÖ'cü Twitter hesaplarından bunların yayıldığını görüyoruz. Buna katkı sunan bazı insanlarda var. Onlar kim? Milletvekili aday adayları. Efendim şehrimde beni aday göstermezseniz AK Parti oy almaz beni aday gösterin çok oy alalım."

16 NİSAN TAHMİNİ TUTMAMIŞTI

16 Nisan referandumuna giden süreçte anket şirketlerinin açıkladığı rakamlar tartışma konusu olmuştu. Araştırma şirketleri tarafından yapılan sonuç tahminlerinin arasından en dikkat çekeni ise Adil Gür'ün sahibi olduğu  A&G Araştırma şirketiydi.  A&G Araştırma, referanduma ilişkin yayımladığı son raporda referandum sonucunu 60.8 evet, 39.2 hayır olarak açıklamıştı. Ancak resmi sonuçlara göre evet oyu yüzde 51 çıkmıştı.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.05.21 12:29 - Son Güncellenme: 2018.05.21 12:29 - Aysın Komitgan
A