Adaylar en yüksek oyu nereden aldı?

Adaylar en yüksek oyu nereden aldı?

Türkiye seçim sonuçlarına kilitlenirken, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların en yüksek oyu hangi illerden aldığı da belli oluyor. Cumhur İttifakı'nın adayı olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre en yüksek oyu aldığı 5 ilin 3 tanesi Karadeniz'den. Erdoğan'ın Bayburt'taki oyu yüzde 80'in üzerinde. CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin resmi olmayan seçim sonuçlarına göre en yüksek oyu aldığı il ise yüzde 58 ile Kırklareli oldu.

2018.06.24 21:07 - Son Güncellenme: 2018.06.24 21:08 - Siyaset
A
Adaylar en yüksek oyu nereden aldı?
03:40 İnce, YSK önünde konuştu: Milletin hakkını korumak için buradayız

İLGİLİ VİDEO

İnce, YSK önünde konuştu: Milletin hakkını korumak için buradayız

00:34 Türkiye genelinde oy verme işlemi sona verdi!

İLGİLİ VİDEO

Türkiye genelinde oy verme işlemi sona verdi!

Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde sandıklar açılmaya devam ediyor. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde sandıkların yüzde 80'den fazlası açıldı. Peki adayların en yüksek oyu aldığı iller hangileri?

Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi olmayan seçim sonuçlarına göre en yüksek oyu aldığı yerler arasında Karadeniz illeri dikkat çekiyor.

Erdoğan'ın en yüksek oyu aldığı 5 il arasında Karadeniz illeri Gümüşhane, Rize,Bayburt ilk 3 sırada.

Erdoğan, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre en yüksek oyu yüzde 81.92 ile Bayburt'tan aldı. Rize ve Gümüşhane yüzde 77 üzerinde oyla ile 2 ve 3.sırada. Onları Çankırı ve Aksaray izliyor.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise resmi olmayan sonuçlara göre Kırklareli, Tunceli, Edirne, İzmir ve Muğla'da en yüksek oya sahip. 5 ilde de yüzde 50'yi aşan İnce, en yüksek oranı yüzde 58 ile Kırklareli'de yakaladı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise oran olarak en yüksek oya Burdur, Isparta, Antalya, Denizli ve Bilecik'te ulaştı. Akşener'in bu şehirlerdeki oy oranı yüzde 13 ila 16 bandı arasında değişiyor.

HDP'nin tutuklu adayı Selahattin Demirtaş, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre en yüksek oya Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerinde ulaştı. En yüksek oyu yüzde 70 ile Şırnak'ta alan Demirtaş, Hakkari ve Diyarbakır'da da yüzde 60'ın üzerine çıktı. Bu üç ili sırasıyla yüzde 59.9 ve 58 ile Ağrı ve Batman izliyor.

Saadet Partisi'nin adayı Temel Karamollaoğlu da en yüksek oy oranına yüzde 2.63 ile Bayburt'ta ulaştı. Ardından Trabzon, Elazığ, Bartın ve Gümüşhane geliyor.

Vatan Partisi adayı Doğu Perinçek'in en yüksek oyu aldığı iller Bartın, Sinop, Zonguldak, Aydın ve Muğla oldu. Perinçek'in bu illerdeki oy oranı 0.3 ve 0.4 aralığında.

Siyasetçiler oylarını kullandı!

İLGİLİ GALERİ

Siyasetçiler oylarını kullandı!

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.06.24 21:07 - Son Güncellenme: 2018.06.24 21:08 - Gülcan Tekin
A