Aday gösterilmeyen Şimşek'ten ilk açıklama!

Aday gösterilmeyen Şimşek'ten ilk açıklama!

24 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimi için AK Parti'nin listesinde yer almayan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten ilk açıklama geldi.

2018.05.22 12:06 - Son Güncellenme: 2018.05.22 12:25 - Siyaset
A
Aday gösterilmeyen Şimşek'ten ilk açıklama!

AK Parti, 24 Haziran'daki seçimler için milletvekili adaylarını Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bildirdi. Bu listede birçok bakan yer alırken ekonomi yönetiminden kimsenin olmaması dikkat çeken unsurlardan birisi oldu. 

ŞİMŞEK'TEN İLK AÇIKLAMA

Twitter'dan açıklama yapan Şimşek, "Özenle ve dikkatle belirlenmiş listelerde yer alan partimizin 27. dönem milletvekili adaylarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Sürecin zaferle taçlanmasını temenni ediyorum; hayırlı, uğurlu olsun. Durmak yok yola devam..." ifadelerini kullandı.

Şimşek'in bu konudaki açıklamasının ardından farklı bir paylaşım daha geldi. 

"İNSANLAR NASIL ÖLÜYOR?"

Şimşek'in sosyal medya hesabı Twitter'da paylaştığı The Spectator Index'in mesajında 2015 yılında insanların nasıl öldüğüne dair yapılan bir araştırma yer alıyor. Şimşek'in paylaştığı mesaja göre 2015 yılında 830.000 insan sivrisinek yüzünden öldü.

24 Haziran'dan sonra kurulacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde kabine Meclis'ten değil, dışarıdan oluşturulacak. Seçilecek bakanın bir milletvekili olması durumunda vekilliği düşecek. Ancak yeni gelecek hükümetin böyle bir seçeneği Meclis'in aritmetik dengesini bozabileceği gerekçesiyle değerlendirmeyeceği ifade ediliyor. Şimşek'in AK Parti'nin vekil listesinde olmamasının yine bakan olarak görevini sürdüreceğine bir işaret olarak görülüyor.

Şimşek'in yanında Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü de listede bulunmuyor. 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.05.22 12:06 - Son Güncellenme: 2018.05.22 12:25 - Aysın Komitgan
A