Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine Avrupa fırsatı

Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine Avrupa fırsatı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, Avrupa Gönüllü Hizmeti projesi kapsamında Avrupa'ya gitme fırsatı yakalıyor. 

2017.08.09 08:43 - Son Güncellenme: 2017.08.09 08:44 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine Avrupa fırsatı

Yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, verdiği eğitimin yanı sıra öğrencileri destekleyici hizmetleriyle de adından söz ettirmeye devam ediyor.

Avrupa Gönüllü Hizmeti projesi kapsamında şimdiye dek Avrupa'nın çeşitli yerlerine 25 öğrenci gönderen Açıköğretim Sistemi, bu sene eklenecek yeni projelerle sayıyı 45'in üzerine çıkaracak. Ortalamalara göre belirlenen ve bu yıl hayata geçirecekleri projelerle Portekiz'e gidecek olan öğrencilere, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney'in de katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

"Açıköğretim Sisteminin örgün eğitimden fazla avantajları var"

Toplantıda program hakkında öğrencilere bilgiler veren Prof. Dr. Yücel Güney, projenin Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri için önemine değinerek yurt dışına çıkacak olmanın bireylere kazandırdığı değerlerden söz etti. Açıköğretim Sistemine kayıtlı öğrencilerin örgünde eğitim gören öğrencilerden farkının olmadığının altını çizen Güney, "Bu, bence bir devrim niteliğinde bir uygulama. Açıköğretim Sisteminin 35 yıllık bir tecrübesi var. Uzaktan eğitim ile aslında Türkiye'ye kattığı bir değer. Zaman içerisinde gelişen ve ilerleyen, şu andaki modelleriyle Türkiye'de bir marka Açıköğretim Fakültesi. Biz daha iyisi olma konusunda da gayret içerisindeyiz. Öğrenci memnuniyeti bizim için çok önemli. Öğrenmek isteyen, bir şeyi merak edip geliştirmek isteyen kişiler için çok önemli bir kapı açıyor Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi. Bunun bir örneğini de aslında sizler yaşayacaksınız. Avrupa'da sizler kendi çalışma konularınızla ilgili çalışma fırsatı bulacaksınız. Bu da Açıköğretim Sistemine özgü bir şey olacak. Açıköğretim Sisteminin bu uygulaması zamanla artarak devam edecek. Bu konuda sizlerin orada göstereceğiniz başarı, performans bizi daha da ileriye taşıyacak.Türkiye'deki herkes şunu bilmeli ki Açıköğretim Sisteminin, örgün eğitimden hiçbir farkı yok. Hatta örgün eğitimden daha farklı daha güzel ve daha avantajları var. Bu avantajlardan birisini de sizler yaşıyorsunuz. Açıköğretimdeki öğrencilerimize verdiğimiz çok önemli bir fırsat diye düşünüyoruz. Benim sizlerden beklentim orada bizi ve ülkemizi iyi temsil etmeniz. Bu kapıların sizin sayenizde daha da açılmasını bekliyoruz. Umarım güzel deneyimler edinir, güzel şeyler başarırsınız" dedi.

Kendilerine tanınan fırsat için Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney'e ve diğer ilgililere teşekkür eden öğrenciler, Anadolu Üniversitesi ve ülkeyi en iyi şekilde temsil ederek her fırsatta paylaşımlarda bulunacaklarını ifade etti.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2017.08.09 08:43 - Son Güncellenme: 2017.08.09 08:44 - HABER MERKEZİ
A