ABD Suriye'de askeri tatbikat başlattı

ABD Suriye'de askeri tatbikat başlattı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD ile DEAŞ karşıtı koalisyona bağlı askerlerin, Suriye'nin güneyindeki El Tanf bölgesinde askeri tatbikata başladığını duyurdu.

2018.09.08 01:33 - Son Güncellenme: 2018.09.08 01:40 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
ABD Suriye'de askeri tatbikat başlattı

CENTCOM Sözcüsü Deniz Yüzbaşı Bill Urban tarafından yapılan yazılı  açıklamada, tatbikatın Amerikan askerleri ve ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı  koalisyon tarafından yapıldığı kaydedildi.

Tatbikatın 7 Eylül Cuma itibarıyla başladığı ifade edildi. El Tanf  bölgesinde yer alan DEAŞ karşıtı koalisyona ait garnizon çevresindeki 55  kilometrelik alanda icra edildiği belirtilen tatbikatın, kaç gün süreceği  konusunda bilgi verilmedi.

Açıklamada, "Bunun gibi tatbikatlar, DEAŞ'a karşı kapasitemizi  güçlendirmek ve her türlü tehdide karşı hazır olduğumuzdan emin olmak açısından  önem taşıyor." ifadesi kullanıldı.

"Rusya tehdidine karşı hazırlık"

Öte yandan Amerikan CNN kanalına açıklama yapan ve adının  açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Pentagon yetkilisi, tatbikata 100'den fazla  Amerikan askerinin katılacağını ve tatbikatın birkaç gün süreceğini söyledi. Aynı  yetkili, CENTCOM açıklamasında Rusya'nın, ABD'ye operasyon konusunda uyarıda  bulunduğu iddiasına yer verilmediğini ancak söz konusu tatbikatın "Rusya  tehdidine karşı bir hazırlık" olduğunu dile getirdi.

Amerikan medyasında, DEAŞ karşıtı koalisyonun El Tanf'ta yer alan  garnizonuna yakın bölgede "Rusya'nın Esed rejimiyle birlikte operasyon yapacağı"  ve "bu konuda ABD'yi birkaç kez uyardığı" iddia edilmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.09.08 01:33 - Son Güncellenme: 2018.09.08 01:40 - HABER MERKEZİ
A