ABD'nin vurduğu hedefler uydudan böyle görüntülendi

ABD'nin vurduğu hedefler uydudan böyle görüntülendi

Suriye'de 7 Nisan'da Esad rejiminin Duma'da en az 80 kişinin öldüğü hava saldırısında kimyasal silah kullandığı şüphesiyle başlayan gerilim devam ederken ABD, İngiltere ve Fransa, dün sabaha karşı Suriye'de önceden belirlenmiş hedeflere füze saldırısı düzenledi. Şam ve Humus'taki üç hedef 105 füzeyle vuruldu. Saldırı, Trump'ın 11 Nisan'da "Füzeler geliyor, yeni ve akıllı" diye attığı tweet'ten üç gün sonra geldi. ABD merkezli ABD merkezli CNN International ise ABD'nin Suriye'de hedef aldığı bölgelerin uydudan çekilme görüntülerine yer verdi.

2018.04.15 11:49 - Son Güncellenme: 2018.04.15 11:49 - Dünya
A
ABD'nin vurduğu hedefler uydudan böyle görüntülendi

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford saldırıya ilişkin şu bilgileri paylaşmıştı. "Birinci hedef Şam bölgesinde bulunan bir bilimsel araştırma merkeziydi (Berzah Araştırma Merkezi). Bu askeri tesis, Suriye'nin kimyasal ve biyolojik savaş teknolojisinin araştırma, geliştirme ve üretim merkeziydi. İkinci hedef ise Humus'un batısında yer alan bir kimyasal silah depolama merkeziydi (Him Şinsar). Bunun, Suriye'nin sarin gazının ana yeri ve öncül üretim tesisi olduğunu değerlendiriyoruz. İkinci hedefin yakınlarında yer alan üçüncü hedef ise kimyasal silah ve silah deposu ile bir komuta merkeziydi."

ABD, İngiltere ve Fransa Suriye'deki hedefleri dün sabaha karşı yerel saatle 03.42'de seyir füzeleriyle operasyon başlattı. Operasyon 05.10'da sona erdi. Suriye devlet televizyonu, saldırıda sadece 3 kişinin yaralandığını açıklarken, Rusya Savunma Bakanlığı, Suriyeli sivil ve askeri personel kaybı olmadığını duyurdu. Pentagon, rejimin kimyasal silah kapasitesine ağır darbe vurulduğunu iddia etti. Operasyonun ardından dün ABD Başkanı Donald Trump, paylaştığı tweet'te, "Dün geceki (önceki gece) mükemmel icra edilmiş bir saldırıydı. Fransa ve Birleşik Krallık'a dirayetleri ve güçlü ordularının desteği için teşekkür ediyorum. Daha iyi bir sonuç olamazdı. Görev tamamlandı" ifadelerini kullandı. Trump, Beyaz Saray'da operasyonun başladığını duyururken de Duma'daki kimyasal silah saldırısında birçok insanın acı bir şekilde can verdiğini belirterek "Bu bir canavarın işlediği suçlardır. Bugünkü adımımız, kimyasal silah üretimine ve kullanımına yönelik kararlı bir caydırıcılık cevabıdır" demişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.04.15 11:49 - Son Güncellenme: 2018.04.15 11:49 - Aysın Komitgan
A