ABD İran'ı hedef almaya hazırlanıyor

ABD İran'ı hedef almaya hazırlanıyor

Suriye'nin Irak sınırındaki Deyrizor ilinin doğusunu işgal eden ABD destekli YPG/PKK, kentin batısında konuşlu İran destekli gruplara saldırma hazırlığı yapıyor.

2019.05.17 14:26 - Son Güncellenme: 2019.05.17 14:27 - Dünya
A
ABD İran'ı hedef almaya hazırlanıyor

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin eğittiği  YPG/PKK'lılarSuriye'de Fırat'ın batısında konuşlu İran destekli terörist  gruplara yönelik operasyon yapmaya hazırlanıyor. 

Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'nin Deyrizor ilinde işgal ettiği ve  kendisine yönelik protestoların düzenlediği Şıheyl ilçesinde "DEAŞ ile mücadele"  bahanesiyle sözde operasyon başlatmış, önceki gece ilçedeki 200 dönümlük bir  araziyi ateşe vermişti.

AA'ya bilgi veren yerel kaynaklara göre, YPG/PKK bu yolla, Deyrizor'un  doğusunda asayişi kontrol altına aldıktan sonra, kentin batısında konuşlu İran  destekli yabancı terörist gruplara saldırmayı planlıyor.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri YPG/PKK'lılara, İran destekli  terörist unsurlara yönelik başlatılacak operasyon için Ayn İsa beldesi ile Ömer  petrol sahasında üç ay boyunca, seyyar köprü ve geçit intikalini de kapsayan  eğitim verdi.

Ayrıca, örgütün bölgedeki Arap aşiretlerini İran destekli gruplara  yönelik operasyonda yanına çekmeyi hedeflediği öğrenildi.

Irak sınırında yer alan ve Fırat nehrinin ikiye böldüğü Deyrizor  ilinin doğusunda ABD destekli YPG/PKK, batısında ise Beşşar Esad rejimi ve  müttefiği İran destekli yabancı terörist gruplar konuşlu.

Deyrizor'da Arap halk, 25 Nisan'dan bu yana YPG/PKK karşıtı gösteriler  düzenliyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.05.17 14:26 - Son Güncellenme: 2019.05.17 14:27 - Kübra Coşar-pasif
A