ABD Dışişleri Bakanı Pompeo suçlamaları reddetti

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo suçlamaları reddetti

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Washington yönetiminin, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin örtbas edilmesine yardım ettiği yönündeki suçlamaları reddetti.

2019.02.12 00:45 - Son Güncellenme: 2019.02.12 00:45 - Dünya
A
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo suçlamaları reddetti

Washington Post'un haberine göre, Macaristan'da temaslarda bulunan  Pompeo, ABD'nin Budapeşte Büyükelçiliğinde gazetecilerle bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanı, Demokrat Senatör Tim Kaine'in geçen hafta  "Washington yönetiminin Kaşıkçı cinayetinin örtbas edilmesine yardım ettiği"  yönündeki suçlamasının hatırlatılması üzerine, "Senatör Kaine tamamen hatalı.  Amerika bir cinayeti örtbas etmiyor." ifadesini kullandı.

Pompeo, ABD'nin Kaşıkçı cinayetiyle ilgili soruşturmasının devam  edeceğini ifade ederek, "Bunun üzerinde özenle çalışıyoruz. Başkan bu konuda çok  net, daha net olamazdı. Daha fazla bilgi edindikçe tüm müsebbipleri sorumlu  tutmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Huawei tepkisi

Mike Pompeo, ziyareti kapsamında ayrıca, son aylarda Çin-Avrupa  Birliği-Kanada üçgeninde gerilimin artmasına neden olan Çinli teknoloji ve  telekomünikasyon devi Huawei meselesini gündeme getirdi.

Pompeo, Macaristan'ın bağımsız bir ülke olduğunu ve kendi kararlarını  kendisinin vereceğini belirtirken, Huawei'nin bu ülke şebekelerindeki varlığının,  Macaristan'ın çıkarına kullanılmayacak şekilde vatandaşlarının mahremiyetinin  ortadan kalkması gibi riskler içerdiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı, ayrıca, Huawei'nin varlığının ABD'nin  Macaristan'da iş yapmasını zorlaştırdığını, bu konudaki endişelerini Macaristan  Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile paylaştığını kaydetti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2019.02.12 00:45 - Son Güncellenme: 2019.02.12 00:45 - Büşra Dikilitaş
A