ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Meksika'da

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Meksika'da

Meksika Devlet Başkan Enrique Pena Nieto'nun, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun başkanlık ettiği heyetten, sınırda ayrılan göçmen ailelerin tekrar bir araya getirilmesini istediği bildirildi.

2018.07.13 23:50 - Son Güncellenme: 2018.07.13 23:50 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Meksika'da

Meksika Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, Pena Nieto'nun  Pompeo'nun başkanlık ettiği ABD heyetiyle yaptığı görüşmede, sınırda ayrılan  göçmen ailelerin ivedilikle bir araya getirilmesi gerektiğine işaret ettiği  belirtildi.

California'da 92 yaşındaki bir Meksikalıya bir kadın tarafından  yapılan saldırıya ilişkin endişelerini dile getiren Nieto, böyle olayların nefret  ve ırkçılık ortamı yarattığını, bu tip olaylardan kesinlikle kaçınılması  gerektiğini ifade etti.

Pompeo daha sonra yeni Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador ile  bir araya geldi.

Obrador'u seçimdeki başarısından dolayı tebrik eden Pompeo, yüksek  düzeyli ABD heyetinin ziyaretinin Washington'ın Meksika ile ikili ilişkilere olan  bağlılığını gösterdiğini belirtti.

İki ülke arasındaki ilişkilerde bazen sorunların olabileceğini  virgilayan Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump'ın iki halk arasındaki ilişkileri  daha iyi ve güçlü yapmakta kararlı olduğunu vurguladı.

Meksika'da 1 Temmuz'da yapılan devlet başkanlığı seçimini yüzde 48'lik  oy oranı ile solcu aday Andres Manuel Lopez Obrador kazanmıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2018.07.13 23:50 - Son Güncellenme: 2018.07.13 23:50 - HABER MERKEZİ
A