ABD Büyükelçiliği'nden Öcalan açıklaması geldi

ABD Büyükelçiliği'nden Öcalan açıklaması geldi

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada "Öcalan saygı görmeye değer bir şahıs değil. Türkiye ile terörle mücadelede birlikte çalışıyoruz. PKK terör örgütüdür" denildi.

2017.10.21 11:55 - Son Güncellenme: 2017.10.21 11:58 - Güncel
A
ABD Büyükelçiliği'nden Öcalan açıklaması geldi

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin Rakka'da Abdullah Öcalan posterleri açılması Türkiye'nin büyük tepkisine neden olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olaya "Bunu ABD nasıl izah edecek" diyerek tepki göstermişti. 

Konuyla ilgili ABD Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Rakka'nın özgürlüğüne kavuşturulmasını bütün Suriyeliler için bir kazanım olduğu yönündeki tavrımız açık olmuştur. Bu taraflardan beklentimiz, gerginliği arttıracak ya da saldırgan olarak görülebilecek eylemlerden kaçınılmasıdır. ABD hükümeti terörizme karşı savaşta ve bölgesel istikrarın arttırılmasında Türkiye ile yakın çalışmaktadır. PKK, Yabancı Terör Örgütleri listesinde yer alan bir örgüttür ve Öcalan, PKK ile bağlantılı terörizm faaliyetleri yüzünden Türkiye'de hapiste bulunmaktadır. Saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir" ifadeleri yer aldı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2017.10.21 11:55 - Son Güncellenme: 2017.10.21 11:58 - Aysın Komitgan
A