AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger Bursa'da temaslarda bulunuyor

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger Bursa'da temaslarda bulunuyor

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Bursa'da Yıldırım Belediyesi Sosyal Destek Merkezi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odasını (BTSO) ziyaret etti.

2018.03.13 13:09 - Son Güncellenme: 2018.03.13 17:14 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger Bursa'da temaslarda bulunuyor
04:13 AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger Bursa'da temaslarda bulunuyor

İLGİLİ VİDEO

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger Bursa'da temaslarda bulunuyor

05:09 AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Bursa'da

İLGİLİ VİDEO

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Bursa'da

Berger, Türkiye-AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı 2014-2020 dönemi (IPA II) kapsamında Türkiye ve AB tarafından ortak finanse edilen İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) hakkında bilgi almak için Bursa Yıldırım Belediyesi Sosyal Destek Merkezi'ne ziyarette bulundu. 

Merkezde diksiyon ve etkili iletişim, işaret dili ve müzik dersleri alan kadın ve çocuklarla bir araya gelen Berger, proje kapsamında yürütülen psikolojik danışmanlık faaliyetleriyle ilgili de bilgi aldı.

Berger, ziyaretinde "Bizim açımızdan Ankara'daki ofisten çıkıp sahada neler olduğunu görmek çok önemli, sadece dosyalar değil gerçek insanlarla tanışmak önemli." ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesinin Suriyeli sığınmacılara yönelik çalışmalarını takdir eden Berger, belediye çalışanlarına bu kapsayıcı yaklaşımı için teşekkür etti. Berger, Yıldırım Belediyesi ile yürütülen bu iş birliğinin devamının gelmesini temenni etti.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de 750 bin nüfuslu ilçede çok sayıda Suriyeli mültecinin bulunduğuna dikkati çekerek, belediye bünyesinde dezavantajlı gruplar için özel programlar geliştirdiklerini kaydetti.

Edebali, "İnsana dokunan hizmetler çok önemli. Özellikle dezavantajlı gruplar için, engelliler, çocuklar, mülteciler, kadınlar, yaşlılara yönelik hizmetleri önemseyen bir belediyeyiz." dedi. 


- "Bursa büyürse Türkiye büyür"

Berger, buradaki temaslarının ardından Bursa Ticaret ve Sanayi Odasını (BTSO) da ziyaret etti. Berger, AB Türkiye Delegasyonu olarak ticaretin gelişmesi için gerçekleştirilecek faaliyetlere katkı sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Bursa'nın ekonomik ve ticari anlamda çok canlı bir şehir olduğunu vurgulayan Berger, "Bursa, AB'ye üye ülkelerle büyük bir ticaret hacmine sahip. Bu da daha yakın bir ilişki içinde çalışmayı gerektiriyor. Bu çalışmalara katkım olursa mutlu olurum." diye konuştu. 

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur da Bursa'nın Türkiye'nin ticaret anlamında ikinci ihracat üssü olduğunu belirterek, "Bu anlamda bizim odamızın da mottosu 'Bursa büyürse Türkiye büyür.' " dedi. 

Onur, 39 bin üyesi ile BTSO'nun Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduğuna işaret ederek, odanın, AB bilgi birikimi ve AB projelerini tanıtmak için faaliyet gösterdiğini söyledi.

Onur, "AB ile ticari ilişkilerimiz bizim için çok önemli. Bursa'dan AB'ye 7,3 milyar dolar ihracat ve 5,7 milyar dolar ithalat ile toplam 13 milyar dolar civarında ticaret hacmimiz var. Bursaekonomisinin ihracatının yüzde 70'i AB'ye gidiyor. BursaTürkiye için önemli bir merkez." şeklinde konuştu.

Orta ve yüksek teknoloji firmalarını içine alacak şekilde Bursa'da sanayiyi geliştirmek için çaba sarf ettiklerinin altını çizen Onur, bu çerçevede AB yatırımcılarını da Bursa'da görmek istediklerini anlattı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.03.13 13:09 - Son Güncellenme: 2018.03.13 17:14 - HABER MERKEZİ
A