900 bin dolarlık sahte Apple aksesuarları ele geçirildi!

900 bin dolarlık sahte Apple aksesuarları ele geçirildi!

Kore'de düzenlenen operasyona ile birlikte, yaklaşık olarak 900 bin dolar değerindeki sahte Apple aksesuarları ele geçirildi. İşte detaylar!

2019.01.10 09:21 - Son Güncellenme: 2019.01.10 09:21 - Teknoloji
A
900 bin dolarlık sahte Apple aksesuarları ele geçirildi!

Kore Herald'da yer alan habere göre, Kore polisinin yapmış olduğu baskın sonucunda yaklaşık olarak 892 bin dolar değerindeki sahte Apple aksesuarları ele geçirildi.

Apple'ın Asya-Pasifik operasyonları kıdemli bölge direktörü Donald Shruhan ise, şirket olarak Kore polisine minnettar olduklarını belirtti.

Cuma günü Kore'nin Gyeonggi Eyaleti'nde yapılan operasyonlar ile birlikte Çin'den geldiği belirtilen sahte Airpods dahil olmak üzere birçok sahte aksesuar piyasa sürülmeden ele geçirildi.

Kore Herald'ın kaynaklarına göre, söz konusu sahte aksesuarları Kore'ye getiren dağıtımcıları dolandırıcılık ve sahtekarlık suçlarından dolayı tutuklandığı da belirtildi.

Bildiği üzere sahte Apple aksesuarları genellikle Çin ve Hindistan gibi bazı pazarlarda daha yaygın olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Hatta söz konusu bu sahte ürünlerin orijinal ürünler ile o kadar benzerlik gösteriyor ki, ayırt etmek neredeyse imkansız.

Bu yüzden dolayı Hindistan ve Çin'deki birçok kullanıcı söz konusu bu ürünlerden haberi olmadan orijinal sanarak satın alabiliyor.

Ancak son yıllarda sahte aksesuarlar için resmen savaş başlatan Apple, atmış olduğu önemli adımlar ile birlikte sahte aksesuar üretenlere tabiri caizse göz açtırmıyor.

 

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2019.01.10 09:21 - Son Güncellenme: 2019.01.10 09:21 - Kübra Coşar-pasif
A