59 il başkanı ortak açıklama yaparak kurultay talebini eleştirdi

59 il başkanı ortak açıklama yaparak kurultay talebini eleştirdi

CHP'de aralarında Bursa, İstanbul, İzmir ve Ankara'nın da olduğu 59 il başkanından Genel Merkez yönetimine destek geldi.

2018.07.26 11:41 - Son Güncellenme: 2018.07.26 12:10 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
59 il başkanı ortak açıklama yaparak kurultay talebini eleştirdi
06:18 59 il başkanı ortak açıklama yaparak kurultay talebini eleştirdi

İLGİLİ VİDEO

59 il başkanı ortak açıklama yaparak kurultay talebini eleştirdi

CHP'de, Bursaİstanbul, Ankara ve İzmir'in de arasında bulunduğu 59 il başkanı, ortak açıklama ile olağanüstü kurultaya gerekli olmadığını bildirdi.

Ankara'da toplanan il başkanları adına ortak açıklamayı Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener yaptı.

Güvener, "Kamuoyu önünde sosyal medyada basın açıklamaları ve yürütülen olağanüstü kurultay için başlatılan imza süreci partimize zarar vermektedir. CHP il başkanları olarak kurultay tartışmalarının imza skoruna dönüştürülerek kamuoyu önünde yapılmasını doğru bulmuyoruz. İhtiyacımız olan birlik ve beraberlik'' dedi.

24 Haziran seçimlerinin ardından olağanüstü kurultay için başlatılan imza kampanyasına karşı çıkan CHP'de aralarında İstanbul, İzmir ve Ankara'nın da olduğu 59 il başkanından Genel Merkez yönetimine destek geldi.

Olağanüstü kurultay tartışmalarının partiyi yıprattığını ve yerel seçime odaklanmak gerektiğini ifade eden CHP il başkanları, "Kurultay taleplerinizden vazgeçin" dedi.

Açıklamada, OHAL'in kalıcı hale getirilmek istendiği belirtilerek, "Bu şartlarda partimizi olağanüstü kurultaya götürmek sadece tek adam rejimini memnun edecektir" denildi.

GÜVENER: İMZA SÜRECİ PARTİMİZE ZARAR VERİYOR

Ankara'da toplanan il başkanları adına ortak açıklamayı Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener yaptı. Güvener, "Kamuoyu önünde sosyal medyada basın açıklamaları ve yürütülen olağanüstü kurultay için başlatılan imza süreci partimize zarar vermektedir. CHP İl Başkanları olarak kurultay tartışmalarının imza skoruna dönüştürülerek kamuoyu önünde yapılmasını doğru bulmuyoruz" ifadesini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun verdiği bilgiye göre, toplantıya davet edilen 81 il başkanından 59'u Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veriyor. Muharrem İnce'ye destek verenler arasında Karadeniz, İç Anadolu ve Ege ağırlığı dikkat çekiyor.

Fotoğraf karesinde CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş da yer aldı...

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2018.07.26 11:41 - Son Güncellenme: 2018.07.26 12:10 - HABER MERKEZİ
A