5.YÖKDİL sınav tarihi ne zaman?

5.YÖKDİL sınav tarihi ne zaman?

5. YÖKDİL sınavı ne zaman hangi tarihte yapılacak? YÖKDİL sınavının hangi tarihte yapılacağına dair araştırmalar sınava girecek binlerce öğrencinin merak konusu oldu. İşte, YÖKDİL sınavı hakkında merak edilenler.

2018.09.12 09:22 - Son Güncellenme: 2018.09.12 09:22 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
5.YÖKDİL sınav tarihi ne zaman?

2018 YÖKDİL sınavı için geri sayım devam ediyor. Sınava katılmak için geçtiğimiz ağustos ayında başvurularını tamamlayan adaylar, sınava yönelik hazırlık yaparken bir yandan da sınavın yapılacağı tarihi öğrenmek istiyor. İşte, YÖKDİL sınavına dair merak edilen detaylar... Sınav 30 ilde toplam 35 sınav merkezinde, saat 14.00'te ve tek oturum halinde organize edilecek. Fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında gerçekleştirilecek sınavın İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yapılacağı açıklandı. Öte yandan, 5'inci YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim, TUS, DUS, EUS ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir. YÖK'ten gelen açıklamaya göre, YÖKDİL sınavı 3 grupta Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri alanlarında; İngilizce, Arapça, Fransızca, Almanca dillerinde yapılacaktır. 5.YÖKDİL sınavına yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim, TUS, DUS, EUS ve doçentlik sınavlarına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir. YÖK'ün yaptığı açıklamalardan yola çıkarak adayın alanındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil yeterliliğini belirlemeye yönelik olarak hazırlanan bir sınavdır. Peki bu ne anlama geliyor derseniz en basit tanımlama olarak geçmişte yapılan ÜDS ile benzeri özelliklere sahip olacağını ve kişilerin genel dil becerilerinin dışında kendi alanlarından karşılaşacakları özel sorulardan sorumlu olacakları bir sınav olacağını tahmin etmekteyiz.

YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN?

Beşinci Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavı, 22 Eylül Cumartesi günü saat 14.00'te, tek oturum halinde yapılacak. YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre sınav İngilizce dilinden Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinden ise Sosyal Bilimler alanında yapılacak.

Sınav 30 ilde toplam 35 sınav merkezinde, saat 14.00'te ve tek oturum halinde organize edilecek. Fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında gerçekleştirilecek sınavın İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yapılacağı açıklandı.

Öte yandan, 5'inci YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim, TUS, DUS, EUS ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

YÖKDİL'E KİMLER KATILABİLİR

YÖK'ten gelen açıklamaya göre, YÖKDİL sınavı 3 grupta Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri alanlarında; İngilizce, Arapça, Fransızca, Almanca dillerinde yapılacaktır. 5.YÖKDİL sınavına yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim, TUS, DUS, EUS ve doçentlik sınavlarına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

YÖKDİL Nedir?

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) 26.01.2016 tarihindeki açıklaması ile ilk kez 5 mart 2017 tarihinde İngilizce dilinde ve daha sonra Almanca, Fransızca ve Arapça uygulanacak olan bir yabancı dil seviye belirleme sınavıdır. YDS ile eşdeğerliğe sahiptir. Yapılan açıklamalardan ve tecrübelerimizden yola çıkarak bu sınav hakkındaki görüşlerimizi okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

YÖKDİL ne türde bir sınav olarak hayata geçirildi?

YÖK'ün yaptığı açıklamalardan yola çıkarak adayın alanındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil yeterliliğini belirlemeye yönelik olarak hazırlanan bir sınavdır. Peki bu ne anlama geliyor derseniz en basit tanımlama olarak geçmişte yapılan ÜDS ile benzeri özelliklere sahip olacağını ve kişilerin genel dil becerilerinin dışında kendi alanlarından karşılaşacakları özel sorulardan sorumlu olacakları bir sınav olacağını tahmin etmekteyiz.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2018.09.12 09:22 - Son Güncellenme: 2018.09.12 09:22 - HABER MERKEZİ
A