5 gün boyunca limonlu su içmek bakın ne işe yarıyor!

5 gün boyunca limonlu su içmek bakın ne işe yarıyor!

Büyük bir C vitamini kaynağı olan ve bununla birlikte vücuda birçok faydası olan limonun, kilo vermenize yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Düzenli olarak uygulandığında 5 günde 3 kilo verebilir ve bedeninizi toksinlerden arındırmış olursunuz. Ancak bu kürleri uygulamadan önce doktorunuza danışmayı unutmayın.

2019.04.17 08:39 - Son Güncellenme: 2019.04.17 08:40 - Sağlık
A
5 gün boyunca limonlu su içmek bakın ne işe yarıyor!

LİMON DİYETİ NEDİR?

Yaz ayları yaklaşırken, kısa sürede kilo vermek isteyenler için limon diyeti oldukça ideal bir diyettir. Bol miktarda C vitamini içeren limon; kalsiyum, potasyum mineralleri bakımından da oldukça zengindir. 5 gün uygulanması gereken limon diyeti ile 3 kilo vermeniz mümkündür. Vücudunuzu tazelemeye yardımcı olan bu diyet, ağırlıklı olarak limon suyundan oluşmaktadır.

LİMON DİYETİ YAPMADAN ÖNCE DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Tüm diyetler gibi limon diyeti yapmaya başlamak istiyorsanız önce bir doktora veya beslenme uzmanına danışmanız önemlidir. Böylece vücudunuzun istenen sonuçlara ulaşacağından ve sonunuzun acil servis olmayacağından emin olabilirsiniz. Bu diyeti uzun süre yapmamanız önemlidir. Ayrıca dengeli bir beslenme programıyla birlikte uygulamayı denemelisiniz. Gereğinden fazla limon tüketmek, vücudunuzda alerjik bir etki yaratabilir. Belirtilen ölçü dışına çıkmamanız diyetiniz açısından önemlidir.

LİMON DİYETİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER

Bu diyeti uygularken limonlu suyu tek başına içmemeniz gerekiyor. Limon suyunun yanında sade yoğurt, meyve veya tahıl barı gibi yiyecekler tüketmeniz önemlidir. Ayrıca bolca sebze ve tavuk eti (protein) yemelisiniz. Şekerli, abur cubur ve fast food gibi yiyeceklerden uzak durmalısınız.

LİMON DİYETİ NASIL YAPILIR?

Bu kür tarifi herkesin bildiği tariflerden biridir. 5 veya 7 gün boyunca 1 bardak ılık su içerisine yarım limon sıkın. Kahvaltıdan önce tüketerek güne başlayın.Daha sonra ara öğününüzde bu karışımı için. Sonra ise öğle yemeğinizi tüketin ve bir sonraki ara öğünde de bu karışımdan için. Akşam yemeğiniz bol protein ve sebzeden oluşmalı. Son olarak ise yatmadan önce yeniden 1 bardak limonlu suyunuzu tüketin.

LİMON DİYETİNİN FAYDALARI

Limon diyetinin pek çok faydası vardır. Bu meyve sindirim sistemini iyileştirir ve dengeli hale getirir. Böylece bağırsak geçişini iyileştirir. Bu yüzden hızla birkaç kilo vermenize yardımcı olabilir. Ayrıca limon vücudun susuz kalmamasına da yardımcı olur. Bu diyet boyunca öncelikle su tükettiğiniz için kuru cildi ve esneklik azlığını önlemeye yardımcı olabilir.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2019.04.17 08:39 - Son Güncellenme: 2019.04.17 08:40 - Kübra Coşar-pasif
A