45 yerinden bıçaklayıp eğlenmeye gitti

45 yerinden bıçaklayıp eğlenmeye gitti

Konya'da yol kenarında park halindeki araçta 45 yerinden bıçaklanarak öldürülen Erdal Yıldırım'ın cinayet zanlısının yakın arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Olaydan 6 saat sonra bir eğlence mekanında yakalanan cinayet zanlısı, arkadaşını üzerinde bulunan 2 bin 200 lira için öldürdüğünü itiraf etti.

2018.11.16 12:57 - Son Güncellenme: 2018.11.16 12:57 - Güncel
A
45 yerinden bıçaklayıp eğlenmeye gitti

Dün öğle saatlerinde Konya'nın Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi Hasköy Sokak üzerinde meydana gelen olayda, sokak üzerinde park halinde olan 42 CVU 90 plakalı hafif ticari aracın içerisinde bir kişinin hareketsiz yattığını gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ve polis ekiplerinin yaptığı kontrolde bıçaklandığı belirlenen şahsın hayatını kaybettiği anlaşıldı. Erdal Yıldırım (48) olduğu tespit edilen şahsın, dün sabah saatlerinde polise ailesi tarafından kayıp başvurusu yapıldığı öğrenildi. Polisin olay yerinde ve araçta yaptığı incelemelerin ardından otopsi için Konya Numune Hastanesi morguna kaldırılan Erdal Yıldırım'ın boğazından ve vücudunun çeşitleri yerleri olmak üzere 45 bıçak darbesiyle öldürüldüğü belirlendi. 

KANLI ELBİSELERİ ÇÖPTE BULUNDU

Asayiş Şube Müdürlüğü inayet Büro Amirliği ekipleri, olayın ardından cinayet zanlısını yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı. Büfe sahibi Erdal Yıldırım'ın olay günü arkadaşı Mahmut Sami T. (24) ile birlikte olduğunu tespit eden polis, Mahmut Sami T.'nin olay gecesi yüklü bir miktar parayla eğlence mekanına eğlenmeye gideceğini öğrendi. Otogar yakınlarında bulunan eğlence mekanına giden polis, cinayet zanlısı olarak Mahmut Sami T.'yi gözaltına aldı. Polis ekiplerince yakalandıktan sonra suçunu itiraf eden şahsın, cinayetten sonra kıyafetlerini değiştirerek eskileri çöpe attığını söylediği kaydedildi. Bunun üzerine zanlının kıyafetlerini attığı Fatih Mahallesi Malas Caddesi'ne giden ekipler, çöpteki kanlı kıyafetleri bularak inceledi. 

ARKADAŞINI PARASI İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Polis tarafından gözaltına alındıktan sonra emniyete götürülen cinayet zanlısı Mahmut Sami T., ilk ifadesinde Erdal Yıldırım'ın iş yerini kapattığı sırada cebine yüklü miktarda para koyduğunu gördüğünü anlattı. Arkadaşıyla bir süre araçla gezip alkol aldıklarını söyleyen Mahmut Sami T., "Araçtan ineceğim sırada Erdal Yıldırım'dan cebindeki paraları istedim. Bu duruma karşı çıkarak paraları vermek istemedi. Aramızda tartışma çıktı. Ben elimdeki bıçakla boğazından ve çeşitli yerlerinden bıçakladıktan sonra cebindeki paraları aldım" dediği öğrenildi. 

CESEDİ 15 KİLOMETRE GEZDİRİP ARAÇ İÇERİSİNDE BIRAKMIŞ 

Cinayet zanlısı Mahmut Sami T.'nin arkadaşını öldürdükten sonra cesedi yan koltuğa koyduğunu ve ayaklarını da kucağına alarak 15 kilometre araçla gezdiği ortaya çıktı. Kanlar içerisinde kalan arkadaşını Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi Hasköy Sokak üzerinde araç içerisinde bırakan zanlı Mahmut Sami T., ifadesinde, "Çeşmeden bidona su doldurdum kan izlerini temizlemek için. Araç temizlenmeyince bırakıp Yeniİstanbul Caddesi'ne yürüdüm. Taksi durdurmak istedim, üzerim kanlı olunca kimse durmadı. Ben de yürüyerek otogara kadar yürüdüm. Oradan bir taksiye binerek eve gittim. Evde üzerimi değiştirip kanlı elbiseleri çöpe atarak eğlence merkezine gittim" dediği iddia edildi. 

Polisteki ifadesinin ardından Konya Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen cinayet zanlısı Mahmut Sami T., gazetecilerin "Neden cinayeti işledin" sorusuna "Oldu bir şeyler" diyerek cevap verdi. Zanlı, hastanedeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edili. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.11.16 12:57 - Son Güncellenme: 2018.11.16 12:57 - Gülcan Tekin
A