40 ülkeden 41 ünlü şef Gaziantep mutfağını tanıtacak

40 ülkeden 41 ünlü şef Gaziantep mutfağını tanıtacak

UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı"nda yer alan Gaziantep'te, 20-22 Eylül tarihleri arasında 40 ülkeden 41 ünlü şefin katılımıyla "GastroAntep Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali" düzenlenecek.

2018.09.04 16:26 - Son Güncellenme: 2018.09.04 16:26 - Güncel
A
40 ülkeden 41 ünlü şef Gaziantep mutfağını tanıtacak

UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı"nda yer alan Gaziantep'te, 20-22 Eylül tarihleri arasında 40 ülkeden 41 ünlü şefin katılımıyla "GastroAntep Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali" düzenlenecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, UNESCO "Yaratıcı Şehirler Ağına" dahil edilerek adını tüm dünyaya duyuran Gaziantep, gastronomi alanında elde ettiği unvanı, uluslararası bir festivalle taçlandıracak.

Kente 20-22 Eylül tarihleri arasında 40 ülkeden dünyaca ünlü 41 şefin katılımıyla gerçekleştirilecek "GastroAntep Festivali", Gaziantep'in zengin mutfağı ve sahip olduğu kültür mirasını yerelden globale taşıyacak.

Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Geliştirme Vakfı'nın (GAGEV) ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) ve Türk Hava Yolları (THY) gibi kurum ve kuruluşların desteğiyle yapılacak festival yerli ve yabancı gezginleri de ağırlayacak.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, Sanayi ve Ticaret Odaları ile Ticaret Borsası ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nin de dahil olduğu festival, Gaziantep'i bir kez daha uluslararası arenaya taşıyacak.

"Toplam turist sayısını 5 milyona çıkarmayı hedefliyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, festivalin şehir ve ülke ekonomisine katkısını sunacağını belirtti.

"GastroAntep"in kentin, zengin mutfağını ve kültürel zenginliklerini yerelden globale taşımak için muhteşem bir fırsat olduğunu kaydeden Şahin, "Gaziantep'in sahip olduğu zenginliklerle, çok kısa zamanda tüm dünyanın bildiği ve dünyanın dört bir yanından turist ağırlayan bir gastronomi merkezi olacağına yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Geleneksel hale getirilerek her yıl düzenlenmesi planlanan festivalin turizme etkisine de işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

"2016 yılında yerli ve yabancı olmak üzere sadece 700 bin kişinin ziyaret ettiği Gaziantep, 2017 yılında toplam bir buçuk milyon turist ağırladı. Bu yılın ilk 6 ayında da ilimizin ağırladığı turist sayısı 800 binin üzerinde. Düzenleyeceğimiz festivalle 2019 yılına kadar toplam yaklaşık 2 milyon, önümüzdeki 3 yıl içinde de 3 milyonu yabancı olmak üzere toplam turist sayısını 5 milyona çıkarmayı hedefliyoruz."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.09.04 16:26 - Son Güncellenme: 2018.09.04 16:26 - Gülcan Tekin
A