33 ülkeden 160 iş insanı işbirliği için Bursa'ya gelecek

33 ülkeden 160 iş insanı işbirliği için Bursa'ya gelecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) gıda sektöründe ihracat hamlesini yeni bir alım heyeti ile sürdürüyor. Gıda Ur-Ge Projesi kapsamında daha önce 3 ayrı alım heyetine imza atan BTSO, 27 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında 33 ülkeden 160 iş insanını Bursalı firmalarla buluşturarak, gıda sektörünün ihracatını artırmayı hedefliyor.

2018.11.07 10:47 - Son Güncellenme: 2018.11.07 10:47 - Bursa Bölge
A
33 ülkeden 160 iş insanı işbirliği için Bursa'ya gelecek

BTSO liderliğinde gıda sektörü temsilcileri, 'Bursa Food Point' kurumsal kimliği adı altında ihracatını güçlendirmeye devam ediyor. Ticaret Bakanlığı ve BTSO destekleriyle düzenlenen Gıda Ur-Ge Projesi kapsamında yurt dışı pazarlama, alım heyeti, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri gerçekleştirerek ihracat yolunda önemli gelişmeler kat eden firma temsilcileri, yeni bir alım heyeti organizasyonuna odaklandı.

2 YILDA 4 ALIM HEYETİ

BTSO, son 2 yılda 3 ayrı alım heyeti organizasyonuna imza atarak Bursalı gıda üreticilerini 40'a yakın ülkeden 500 yabancı alıcıyla bir araya getirmenin yanı sıra 2 bin 500'e yakın iş görüşmesinin de gerçekleştirilmesini sağladı. Şimdi de Gıda Ur-Ge Projesi üyeleri 4. alım heyeti için Kasım sonunu bekliyor. 27 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında Merinos AKKM'de düzenlenecek olan alım heyeti organizasyonu ile Bursalı firmalar ürünlerini yabancı alıcılara tanıtacak. Firmalar ayrıca yabancı konuklara üretim tesisleri ve fabrikalarını da gezdirecek.

İHRACAT ODAKLI BÜYÜME

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Oda olarak Ur-Ge projeleri ile firmaların ihracat potansiyelini ve rekabetçiliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Onur, 14 ayrı Ur-Ge projesi ile Türkiye'nin en fazla Ur-Ge projesi yürüten kurumlarından birisi olan BTSO'nun özellikle gıda sektörünün ihracatını artırmaya yönelik önemli projelere imza attığını dile getirdi. Gıda sektöründeki üretim tecrübesiyle bir marka olan Bursa'nın bu başarısını dış ticarete yansıtmasını istediklerini kaydeden Onur, "BTSO olarak sektörlerimizin ihracat odaklı büyümesini istiyoruz. Ur-Ge Projelerimiz firmalarımıza yeni ufuklar kazandırıyor. Küresel Fuar Acentesi ve Ticari Safari Projesi'nin yanı sıra Ur-Ge projelerimizle şirketlerimizin ihracat odaklı büyüme yolculuğunda yanında olmayı sürdüreceğiz. Bursalı firmalarımızın üretim ve ihracat kabiliyetlerindeki artış, ülkemizin ekonomik parametrelerine olumlu yansımaya devam edecektir." dedi.

"NİTELİKLİ ALICILAR GELİYOR"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Konseyi Başkanı Burhan Sayılgan, alım heyeti programının Bursalı gıda sektörü temsilcilerinin ihracatını artırmak adına bir fırsat olduğunu söyledi.  Ortadoğu ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere önemli yabancı alıcıların Bursa'ya geleceğini kaydeden Sayılgan, "Gıda Tarım Hayvancılık Konseyi olarak sektör temsilcilerimizin ihracata açılmasına büyük önem veriyoruz. Gıda Ur-Ge Projesi üyelerimiz geçtiğimiz sene ihracatlarını yüzde 34 artırırken, bu oranı yüzde 50'nin üzerine çıkartmayı hedefliyoruz. BTSO Yönetim Kurulumuzun destekleriyle sektörümüze son 2 yılda ivme kazandıran 3 önemli alım heyeti programına imza attık. Konseyimizin çalışmaları doğrultusunda yeni projelerimizi sürdüreceğiz. Kasım ayının sonunda yapacağımız alım heyeti sektörümüzün ihracat odaklı büyümesine güç katacak. Bursa'nın önde gelen gıda üreticilerinin yer alacağı alım heyetinde firmalarımızı nitelikli alıcılarla buluşturacağız." dedi.

İLÇE ODA VE BORSA ÜYELERİ DE KATILIYOR

Burhan Sayılgan, Gıda Ur-Ge alım heyetine ayrıca ilçe ve oda borsalarına bağlı sektör temsilcilerinin de stantlı katılım sağlayacağını kaydetti. Sayılgan, gıda makineleri ve raf üreticilerinin de organizasyonda yer alacağını da sözlerine ekledi.

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.11.07 10:47 - Son Güncellenme: 2018.11.07 10:47 - Gülcan Tekin
A