3 Otomobil devinden Android kararı!

3 Otomobil devinden Android kararı!

Google; gözünün bebeği Android işletim sistemini, Renault - Nissan ve Mitsubishi ortaklığı ile daha fazla kullanıcıyla buluşturmayı hedefliyor. Şirket; Wall Street Journal gazetesine verdiği demeçte, Android tabanlı bilgi ve eğlence sistemlerini bu ortaklık ile milyonlarca araca yerleştirmeye başladı bile.

2018.09.20 09:37 - Son Güncellenme: 2018.09.20 09:38 - Teknoloji - HABER MERKEZİ
A
3 Otomobil devinden Android kararı!

Google ve Renault - Nissan - Mitsubishi üçlüsüyle kurulan ortaklıkla beraber, yeni çıkacak olan araçlarda yen inesil bilgi ve eğlence sistemleri kullanılacak. Bu sisteme ise özelleştirilmiş gösterge ekranları eşlik edecek.

Google, 2021 yılında piyasaya sürülecek olan yeni araçlar ile beraber, servislerini ve Android işletim sistemini daha fazla araca taşımış olacak.

Sürücüler, yeni nesil göstergeler sayesinde Google'ın haritalarına, uygulama mağazasına ve sesli asistanına ulaşabilecek. Şirketler, halihazırda bu yılın ilk yarısında 5.5 milyon Android ile özelleştirilmiş araç sattı bile.

Wall Street Journal gazetesine konuşan yöneticiler, çoğu sürücünün otomobil yazılımları yerine Google Haritalar ve diğer uygulamaları kullanmalarını tercih ettiğini belirtti. Ayrıca yöneticiler, ortaklığın da buradan yola çıktığını ve Google'ın 2007 yılında yazılımını açık kaynaklı hale getirmesiyle daha da rahatladıklarını sözlerine eklediler. 

Google ile ortaklık kuran Renault, Nissan ve Mitsubishi, kendi yazılım ekosistemlerini geliştirmek yerine teknoloji şirketleriyle ortaklık kurma konusunda rakiplerinin de önünü açmış oldu.

Bu durum aynı zamanda yeni müşteriler çekerken, kullanıcı verileri bakımından da Google ve Apple gibi şirketlere potansiyel kontrol sağlayabilir. WSJ'ye yaptığı açıklamada Kal Mos, Google'ın araç içi uygulamalardan toplanan verilere erişebileceğini ancak izinleri çözmesi gerektiğini söyledi.

Google uygulamalarını araçlarına zaten entegre eden diğer otomobil üreticileri arasında Volkswagen, araç içi navigasyon sisteminde Google Earth kullanan Audive bir sonraki araç için bilgilendirme sistemi için Android kullanılacağını belirten Volvo da bulunuyor.

Bakalım bu ortaklık sonucu Android kullanımı ne kadar yaygınlaşacak ? Sizlerin de yorumlarınızı bekliyoruz.

Diğer Teknoloji ve Bilim Haberleri için tıklayın


2018.09.20 09:37 - Son Güncellenme: 2018.09.20 09:38 - HABER MERKEZİ
A