3 milyonluk ziynet eşyası gasp ettiler, 24 saatte yakalandılar

3 milyonluk ziynet eşyası gasp ettiler, 24 saatte yakalandılar

İstanbul'dan Anadolu'nun çeşitli kentlerine 3 milyon lira değerinde işlenmiş altın ve pırlanta götürmek için yola çıkan aracın önünü keserek içindeki çantayı gasp eden şahıslar 24 saat içerisinde yakalandı.

2018.01.13 16:49 - Son Güncellenme: 2018.01.13 16:50 - Güncel
A
3 milyonluk ziynet eşyası gasp ettiler, 24 saatte yakalandılar

Olay Bahçelievler Kuyumcukent Köprüsü üzerinde 8 Ocak günü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kuyumcukent'te toptan altın mağazası bulunan Mehmet K. ve Mehmet A. yanlarına aldıkları 11 kilogram altın ve pırlanta yüzükleri Anadolu'ya pazarlamak için yola çıktı. Mağazadan çıktıktan dakikalar sonra siyah renkli lüks bir araçla önleri kesildi. Araçtan inen yüzleri maskeli 4 şahıs ellerindeki pompalı tüfekleri Mehmet K. ve Mehmet A.'nın içinde bulunduğu araca doğrultarak ateş etmeye başladı. Saldırının ardından aracın arka koltuğunda bulunan 3 milyon değerinde ziynet eşyasının bulunduğu çantayı alan saldırganlar kayıplara karıştı. Mehmet K. ve Mehmet A. saldırıdan yara almadan kurtuldu.

ŞÜPHELİLER KAMERALARA TAKILDI, 24 SAATTE YAKALANDI

Olayın mağdurları Mehmet K. ve Mehmet A.'nın ihbarı üzerine polis soyguncuları yakalamak için çalışma başlattı. İhbarı alan Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin kaçtığı otomobili, Kemerburgaz, Pirinççi köyü yakınlarında bir arazide terk edilmiş olarak bulundu. Ekipler köy girişinde bulanan kameradaki görüntüleri inceleme altına aldı. Görüntüleri izleyen ekipler, bir taksinin aynı noktadan bir kaç kez geçtiğini fark etti. Plakası belirlenen taksinin sürücüsü Can Ş.(30)'ye ulaşan ekipler, şoförü gözaltına aldı. Taksi şoförü ifadesinde 4 kişiyi otomobiline aldığını ancak şahısları daha önceden tanımadığını söyledi. Taksicinin, şüpheli şahısları indirdiğini iddia ettiği yerde yapılan incelemede soyguncuların bindiği bir diğer araç tespit edildi. Bunun üzerine aracın sahibi Hasan T.S.(34) de gözaltına alındı. Gözaltındaki şahısların ifadesi doğrultusunda sürdürülen operasyonda olaya karıştıkları iddia edilen saklandıkları yerde kıskıvrak yakalandı. Harun S.(22), Soner G.(28) Bilal P.(27) gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen Hasan T.S.(34), Harun S.(22), Soner G.(28) Bilal P.(27) tutuklanırken taksi sürücüsü Can Ş. serbest bırakıldı.

Polis ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda 123 bin lira para, silah ve pompalı tüfekler de ele geçirildi. Ekipler, gasp edilen 3 milyon TL değerindeki 11 kilogram altını ve pırlanta yüzükleri bulmak için çalışma başlattı.

Olay anında yaşadıklarını anlatan mağdurlar, "Bir anda önümüze çıktılar. Yüzleri maskeliydi otomobile doğru ateş açmaya başladılar. Ön cam kırıldı bir şey göremiyorduk. Vurulmamak için aracın içine yattık. Bu sırada arka kapı açıldı ve soyguncular arkada bulunan altın dolu bavulu alarak kaçtılar" dedi.

ŞÜPHELİLERİN BİRÇOK SUÇTAN KAYDI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Şüphelilerin daha önceden adam yaralamak, hırsızlık, uyuşturucu kullanmak, polise mukavemet, oto hırsızlığı, tehdit, mala zarar vermek gibi suçlardan kaydı olduğu ortaya çıktı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2018.01.13 16:49 - Son Güncellenme: 2018.01.13 16:50 - Aysın Komitgan
A